Secția de endoscopie pediatrică de la Centrul Mamei și a Copilului a primit ajutor.

NEF_6969

Noi continuăm să oferim susținere secțiilor pentru copii din spitalele Moldovei. În luna aceasta au fost procurate diverse instrumente pentru restabilirea  tranzitului prin esofag  în suma de 174 000 MDL. Aceste instrumente vor fi folosite de către medicii care activează în secția de endoscopie al Centrului Republican al Mamei și a Copilului. Până acum Moldova nu dispunea de astfel de posibilități, iar copii care aveau probleme cu tranzitul esofagian și necesitau tratament  erau transportați în alte clinici inafara țării.

”Salvați viața” oferea ajutor de mai multe ori acestor copii. Acum nu mai este nevoie de plecat undeva. Acești copii pot primi ajutorul necesar acasă, în Moldova,  de la specialiștii noștri.

Problema tranzitului îngreunat prin esofag deseori apare  ca urmare a combustiilor  căilor respiratorii superioare sau uneori patologia este congenitală.

Conform datelor  științifice folosirea instrumentelor  speciale permite evitarea intervențiilor chirurgicale in 70% de cazuri.

La moment sunt 17 pacienți mici care au nevoie de aceste proceduri. Termenul limita de aplicare al instrumentelor la ei  a fost depășit de mult. Cu ajutorul acestor instrumente  moderne sperăm  că  medicii noștri  vor putea ajuta copiii  cu defectele tractului gastro intestinal.

Acum secția de endoscopie caută resurse financiare pentru a delega un medic pentru o stagiere la clinica ”N.F. Filatov” unde el să poate însuși metodica folosirii acestor instrumente  la copiii nounăscuți. Specializarea costă 40 000 RUB, plus costuri de transport  și  cazare. Dacă  cineva are dorință și posibilitate să susțină această inițiativă- sunați-ne  și noi împreună vom mai  face o faptă bună și importantă!

Mulțumim fundației  «GlobalGiving Foundation» și tuturor, care susțin  proiectul ” Ajutor pentru secțiile de copii a spitalelor din Moldova”.

NEF_6955 NEF_6957 NEF_6958 NEF_6962 NEF_6973 NEF_6975

Нравится
Partener