Reâncepem adunare de fonduri pentru Valentin Portean. Noutăţi de la părinţii.

Portean1

Valentin a reuşit să obţină rezultate foarte bune în tratamentul   bolii   pe care o are, Distrofie musculară Duchenne, cu care luptă deja de 10 ani. Această realizare se datoreză primului curs de reabilitare şi tratament pe care Valentin l-a avut timp de 60 de zile la Academia de Medicină din Polonia.

Imunitatea băiatului a crescut, metabolismul s-a îmbunătăţit, s-au reactivat mai multe funcţii locomotorii, pe care el le pierduse, s-au dezvoltat muşchii picioarelor, au devenit mult mai puternici muşchii mâinilor, spatelui, abdomenului, gâtului, acum el poate întoarce capul în ambele direcţii şi sub un unghi mai mare, această abilitate Valentin o pireduse mai mulţi ani în urmă.

Tendoanele mâinilor şi picioarelor au devenit mai lungi şi mai elastice, a dispărut în totalitate durerea în articulaţii, s-a ameliorat activitatea sistemului cardio-pulmonar, somnul de noapte este mai liniştit, nu mai are dureri, pe care le-a avut înainte de tratament, organismul lui devenind mult mai rezistent.

Valentin oboseste mai putin, având o claritate mai mare în vorbire, el stă aşezat mai bine în scaunul său sau pe pat, pasivitatea de altă dată a dispărut, el devinind mult mai optimist. Băiatul scrie mai bine, toate exerciţiile de kinetoterapie i se dau mult mai uşor.

După întoarcerea sa din Polonia Valentin a susţinut foarte bine toate examenele la gimnaziu şi a fost decorat cu o diplomă pentru reuşita sa în învăţătura primind şi o statuetă „Pentru promovarea liceului 2016 ” de la liceul Mihai Eminescu Din Anenii noi.

După finisarea gimnaziului , tinarul abslovent a aplicat o cerere la liceu pentru a-şi continua studiile.

Familia Portean mulţumeşte tuturor , care i-au ajutat şi au făcut posibilă prima cura de tratament, pe care părinţii nu ar fi fost în stare să-i ofere feciorului său fără aşa o susţinere.

Valentin mai are de trecut incă 5 cure de reabilitare. O cură, cu durata de 60 de zile costă 13 000 euro. Părinţii iarăşi au apelat după ajutor. Azi deschidem adunarea de fonduri pentru Valentin Portean în suma de 200 000 MDL, pentru acoperirea partială a nevoilor de tratament.

Нравится
Campanie de binefacere
Partener