Rezultatele primei nunți de caritate din Moldova

NEF_5974

330 000 lei vor fi oferiți persoanelor grav bolnave, care necesită tratament de urgență.

Organizațiile Salvați Viața și Hospices of Hope Moldova aduc sincere mulțumiri inițiatorilor și actorilor principali ai celui mai inedit eveniment din Moldova, prima nuntă de caritate – directorului general al companiei BEMOL, Iolanta Mura și diplomatului american, Ben Williams. Cuplul vedetă a hotărît să dedice propria sărbătoare persoanelor care au nevoie de ajutor urgent. Absolut toți banii adunați în timpul evenimentului au fost donați în scop caritabil.

“Ne-am gândit mult timp cum să denumim sărbătoarea noastră. Ceva asemănător în Moldova încă nu a fost. În cele din urmă, am ajuns la concluzia că cea mai potrivită formulare ar fi – Sărbătorirea Vieții. Aceasta corespunde în totalitate cu scopul evenimentului. Dacă banii adunați vor salva viața unei singure persoane, cel puțin, atunci acest eveniment merită să fie sărbătorit din plin”, au specificat tinerii căsătoriți.

La Sărbătorirea Vieții, alături de Iolanta și Ben, au venit în jur de 150 de persoane. Pe lângă aportul caritabil, oaspeții au fost invitați să participe la o licitație cu obiecte de artă și momente neobișnuite. Oaspeții au avut ocazia să „concureze financiar” pentru un zbor cu balonul cu aer cald deasupra Chișinăului sau pentru o petrecere karaoke, împreună cu mirii. Încasările adunate în urma licitației au fost adăugate în “pușculița” de caritate, pentru cei nevoiași.

Este demn de remarcat și faptul că ideea nunții de caritate a atras artiștii locali. Aceștia au cîntat absolut gratuit la eveniment: Yolka Flyman, Valeriu Stoica, Gravity Band, Angry Band, Pasha Parfeni și surpriza serii – finaliștii Eurovizion 2017, SunStrokeProject – au umplut seara cu sunete magice de muzică live.

Nu au rămas indiferenți nici partenerii evenimentului care, în scopuri caritabile, au oferit vinuri fine și obiectele pentru licitație.

Cu o implicare atît de vastă și impresionantă din partea organizațiilor și persoanelor cu suflet mare, putem afirma cu siguranță că formatul primei nunți de caritate în țara noastră a fost realizat cu succes. Rămîne doar să sperăm că experiența cuplului Iolanta și Ben va fi un exemplu demn de urmat și pentru alte perechi, dar și pentru oamenii care nu sunt indiferenți la nevoile altora. A face un bine și a oferi ajutor, sunt lucruri pe care putem să le facem în fiecare zi!

Astăzi închidem colectările de fonduri simultan pentru cîțiva copii: Gaidarji Dima, Țaran Roman și Chiriac Camelia. Am reușit să facem aceasta datorită sumei de bani adunate în cadrul primei nunți de caritate din Moldova. Desemenea suntem bucurăși să vă anunțăm că datorită sumei adunate în cadrul evenimentului, noi am putut nu doar să închidem colectările de fonduri pentru beneficiari ai AO ”Salvați viața”, dar am și lăsat o sumă de rezervă pentru eventualul copil care nu va avea timp de așteptat. Vă mulțumim pentru susținere, dragii noștri salvatori!

Mai multe informații despre organizație de caritate Hospice of Hope Moldova și modul cum vor fi cheltuiți banii adunați, puteți vedea pe site-ul www.hospicesofhope.co.uk/moldova/ sau pe pagina de facebook.

NEF_5954 NEF_5963 NEF_6100 NEF_6183 NEF_6950 NEF_6990

Нравится
Partener