Încă nu cunoașteți ce înseamnă „Legea 2%”?

2%

Încă nu cunoașteți ce înseamnă „Legea 2%”? Aceasta este o oportunitate de a ajuta pe cineva financiar fără a pierde bani.

Așa-numita „Legea 2%” a fost adoptată de Parlament în iulie 2014. Dar, din cauza carențelor legislative, și anume lipsa unui mecanism transparent de desemnare procentuală, aceasta nu a putut fi aplicată până nu demult. Conceptul „Legii 2%” este ca angajații să poată alege de sine stătător unde pot redirecționa două la sută din impozitul pe venit, ei pot alege să facă acest transfer către organizațiile neguvernamentale sau cultele religioase. La care anume din ele? Fiecare angajat decide singur.

În anul 2017, mai mulți salariați au decis să transfere 2% din impozitul pe venit a către organizația Salvați Viața, am fost plăcut surprinși de impresionanta suma de 38896.35 MDL. Acești bani au salvat vederea Carolinei Tverdohleb care suferă de o boală genetică.

Ne așteaptă un nou an fiscal. Sperăm că vom continua cooperarea fructuoasă cu cei care și-au folosit deja dreptul de a transfera 2% spre caritate. De asemenea dorim să ne adresăm conducătorilor instituțiilor de stat și președinților companiilor din Republica Moldova. Informați angajații dumneavoastră despre „Legea 2%” cu scopul de a dezvolta cultura filantropică. Procesul de transfer este unul simplu iar contabilii vă pot ajuta în caz că aveți unele nelămuriri. Asociația Obștească „Salvați viața” este deschisă să ofere informații și consultanță. Infoline – 079 44 38 38.

Împreună putem face lucruri frumoase!

Нравится
Campanie de binefacere
Partener