Maria Miliș s-a întors de la reabilitare!

11

Maria s-a întors acasă după un tratament lung de reabilitare în Ialta.

Fetița avea doar 10 luni, când mama i-a bătut cu bestialitate pe fetițele ei gemene. Sora Mariei nu a suferit foarte multe leziuni, dar Maria a petrecut câteva zile fără ajutor medical. Atunci când medicii au ajuns la fetiță au depistat o fractură a craniului și contuzie cerebrală. Maria și-a pierdut aproape total vederea, nu auzea deloc, a pierdut abilitatea de a mânca și bea, mânuțele și piciorușele erau fără mișcare. Dar alături de ea se aflau tatăl și bunica. Și Maria a supraviețuit.

A tecut mai mult de 3 ani după tragedie și în tot acest timp bunica a luptat pentru sănătatea Mariei. A fost parcurs un lung drum de tratamente și reabilitări. La achitarea a unei astfel de reabilitări am contribuit noi cu o parte din sumă.

La Ialta, la clinica de reabilitare, fetița era așteptată încă la începutul anului, dar bunica avea probleme cu actele. Călătoria ar fi putut să fie amânată pentru o perioadă nedeterminată, dar crizele de epilepsie a fetiței s-au îndesit dvenind mai accentuate și mai îndelungate. În acestă situație neclară familia Miliș a fost ajutată de către Ambasada Rusiei, pentru ce suntem recunoscători dnului Ambasador Farit Muhametșin. Problemele cu actele au fost soluționate, ba chiar au fost procurate și bilete la avion pentru Maria și bunica ei. (mulțumiri aparte companiei avia S7 Airlines).

Medicii clinicii au reușit să stabilizeze starea Mariei. Bunica zice, că după 65 de zile de control constant, tratament și nenumărate proceduri, s-a îmbunătățit mobilitatea mâinilor și picioarelor și Maria a devenit mai energică.

Acum, cu ajutorul apropiaților Maria poate să stea pe funduleț și să ia lucruri în mână, ea reacționează la oamenii din apropiere. Medicii recomandă cu încredere continuarea tratamentului copilului pentru că progresul este vizibil.

Bunica: ” Nu pot să-mi exprim cuvintele de recunoștință, vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor pentru ajutorul acordat. Fie ca faptele bune să se întoarcă însutit copiilor, nepoților voștri. Vă dorim numai sănătate, prosperitate și să continuați să ajutați oamenii care au nevoie de voi”.

Situația Mariei este foarte complicată, sănătatea ei a avut de suferit irecuperabil și, din păcate,  nu putem spera la o recuperare totală, dar datorită perseverenței bunicii și ajutorului oamenilor cu inimă mare sunt șanse să ușurăm suferința fetiței și să-i îmbunătățim calitatea vieții.

12 13 14

12.09.2018

Нравится
Partener