A fost achiziționat echipament medical pentru copii bolnavi de diabet

diab2

În pofida greutăților cu care ne-am ciocnit în această lună, noi am reușit să continuăm proiectul pentru copiii bolnavi de diabet.

CMC avea foarte mare nevoie de echipament modern și noi am reușit să-l achiziționăm.

Domnul Vasile Chirtoca – directorul general Daac Hermes – și-a adus aportul personal în valoare de 20 000 de lei, cît și compania LUKOIL-Moldova a donat 2000 de euro. O parte din bani vin datorită proiectului Global Giving. Suma totală ne-a permis să achiziționăm 2 sisteme iPro2 și 10 sensori pentru un lucru mai atent cu micii pacienți. Sistemul iPro2 nu doar îmbunătățește controlul glicemiei, dar și previne apariția complicațiilor diabetului la copii. Achiziția a 2 sisteme asigură posibilitatea diagnosticării a doi pacienți simultan. La 28 decembrie aparatele au fost transmise spitalului.

Acum avem ca scop să asigurăm cât mai mulți copii cu sensori de monitorizare permanentă a glucozei. Costul unui sensor Enlite este de 910 lei (preț special de la producător, în cadrul susținerii proiectului ” Ajutor copiilor cu diabet zaharat”).

Sensorul personal este necesar fiecarui nou-venit pacient în secție și ajută la corectarea alimentației, modului de viață, insulinei ș.a.m.d.

În februarie, împreună cu Natalia Davidovoci noi planificăm să organizăm o lectură de binefacere , #прочтения «Утраченный воздух». Toată suma adunată va fi îndreptată spre achiziția sensorilor pentru copiii cu diabet zaharat cu scopul de a le ușura starea, și de ai ajută să aibă un trai decent, in pofida bolii crunte.

Noi le mulțumim tuturor care ne ajută să atragem atenția asupra copiilor cu diabet zaharat, tuturor care susține acest proiect și ne ajută suport financiar și informațional.

Noi sperăm că vom putea să asigurăm 500 de mici pacienți cu sensori necesari, datorită susținerii oamenilor cu suflet mare.

diab

28.12.2018

Нравится
Partener