Vă invităm la o seară literară de binefacere

Facebook event+logo

Proiectul literar-teatral #ПРОчтение și organizația obștească ”Salvați Viața” prezintă:

Seara literară de binefacere, după povestirile despre Chișinău “Утраченный воздух”.

La 16 februarie noi vă propunem să vă întoarceți în orașul care nu mai există. În vechiul Chișinău, înmiresmat de teiuri infloriți și copturi proaspăt-coapte. În orașul nostru iubit, cu străzile lui curate și curțile mici confortabile, unde maturii și copiii intră unii la alții în ospeție fără nicio jenă. Unde băiatul – minune cântă la vioară la balconul mic din piatră sub supravegherea bunicului evreu. Unde cineva a legat cu frânghie între meri un leagăn de lemn. Unde salciile pletoase dăruiesc trecătorilor umbră, iar în ascunzișurile din tufișurile de liliac poți să faci o casă pentru păpuși sau să ascunzi un ”secret” din hârtie de bomboane și sticle colorate.

Ne vom plimba prin vechile străzi ale Chișinăului, din orașul de jos pînă în cel de sus. Vom vedea cum s-a construit și s-a transformat într-o floare de piatră albă. Îi vom simți aerul lui specific, care a dispărut pentru totdeauna, rămânând în memorie un sentiment de fericire neumbrită.

În această călătorie în timp și spațiu, ne va ține companie prințul Urusov, Aleksandr Veltman, Greta Ionkis, Aleksandr Goldman, Boris Kletinici și alți autori, din diferiți ani și chiar secole, dar cu aceeași dragoste neclintită pentru Chișinău. Oaspetele special a seratei noastre literare este Marina Stepnova, care a locuit în tinerețe la Chișinău, iar acum este scriitoare vestită, autoarea romanului popular ”Femeile lui Lazăr”.

Împreună cu ea, ne vor povesti despre Chișinău participanții proiectului #ПРОчтение: Natalia Davidovici, Iolka Fliman, Oleg Bulgac, Andrei Covalenco, Iosif Șaț.

Această seară va fi special și pentru că scopul nostrum este să ajutăm micii pacienți a secției de endocrinologie CMC. De toți banii, adunați din vânzarea biletelor, asociația obștească ”Salvați Viața” planifică să cumpere sensori speciali care verifică constant nivelul glucozei la copiii bolnavi de diabetul zaharat.
Detaliile proiectului: http://savelife.md/profile/pediatric-departments/

Serata va avea loc la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” (str. Mitropolit Varlaam 78). Costul biletelor – 100 – 300 de lei. Puteți să procurați bilete pe site-ul afisha.md și în casele filarmoniei. Detalii la nr de telefon 079 00 38 38.

Partenerii proiectului: Centrul rus pentru știință și cultură din RM. Parteneri-media: Afisha.md, Point.md, RTR Moldova, Novoe Radio Moldova, NewsMaker.md, KP Moldova, Locals.md.

Vom fi bucuroși să vă vedem!

Нравится
Partener