Ultimul cadou important de la AO ”Salvați Viața”

IMG_9252

Secția de Endoscopie al Institutului Mamei și Copilului este singurul loc de specialitate din țară, unde atât nou-născuții, cât și adolescenții pot primi ajutor. Aproximativ 3.500 de proceduri de diagnostic și tratament sunt efectuate aici anual. Pacienții sunt copii cu dureri abdominale, copii care au înghițit lichide chimice agresive, inhalat obiecte mici și, de asemenea, copii cu patologii congenitale ale tractului digestiv și ale tractului urinar.

Medicii din secție au însușit metode de tratare a îngustării esofagului fără intervenții chirurgicale, polipectomie endoscopică, îndepărtarea corpurilor străine din organele abdominale, oprirea endoscopică a sângerării și altele. În activitatea lor medicii folosesc endoscopuri video moderne. Succesul rezultatului cercetării și al tratamentului folosind aceste dispozitive depinde nu numai de lucrătorii medicali, ci și de condițiile de dezinfectare și depozitare a echipamentului medical în sine. Pentru ca dispozitivul să fie gata de utilizare în orice moment, acesta trebuie păstrat într-un dulap steril special. „Salvați viața” a îndreptat toate fondurile rămase din conturile lor spre cumpărarea acestui dulap foarte costisitor, astfel încât viața pacienților tineri din secția de endoscopie să nu depindă de pregătirea dispozitivului pentru muncă.

Dulapul special a costat 339 300 de lei. ShopMesto a ajutat la colectarea sumei lipsă – 30 000. Vă mulțumim! Echipamentul a fost deja livrat secției de endoscopie, tocmai la timp pentru vacanțele de Anul Nou, perioada în care cresc accidentele copiilor.

Cu acest mesaj, ne luăm la revedere de la toți cei care au fost alături de noi mulți ani. Mulțumim tuturor! Vă dorim numai sănătate și prosperitate în noul an! Veți rămâne pentru totdeauna în inimile noastre!

Нравится