Evenimente Anuale de Caritate ”Salvați Viața”

Suntem bucuroși să vă facem cunoștință cu tradiționalele evenimente de caritate pe care ”Salvați Viața” le petrece anual (o dată sau de câteva ori pe an). Urmăriți noutățile pe site-ul nostru și participați la acțiunile care v-au atras atenția.

        unnamedCampania-sms de caritate «Copii sănătoși!»

Data desfășurării: pe parcursul întregului an.

Esența: posibilitatea de a ajuta copiii bolnavi prin intermediul sms-urilor (pentru abonații Moldcell).
Începând cu 1 decembrie 2012 orice abonat al rețelei de telefonie mobilă Moldcell poate ajuta copiii, trimițând mesaj gol la numărul scurt 0445. Costul mesajului este 20 lei, ceea ce constituie suma donată. La momentul actual acesta este cea mai ușoară și mai comodă posibilitate de ajutor: suma este acceptabilă, nu este necesar de a pierde timp pentru a merge la bancă. Câteva secunde pentru a trimite un sms – și Dvs ați făcut o faptă bună.

2Acțiunea de caritate ”Copiii – florile vieții”

Data desfășurării: pe parcursul întregului an.

Esența: Tradițional, la nuntă, jubileu sau cumetrii invitații vin cu buchete de flori care repede se usucă și sunt aruncate. Noi propunem ca banii, care ar putea fi cheltuiți pe buchete costisitoare, să fie donați spre salvarea unui copil. Doar rugați invitații ( de exemplu, pe partea verso a invitațiilor) ca banii, puși deoparte pentru cumpărarea florilor să fie aruncați într-o boxă simbolică, instalată în sala unde are loc sărbătoarea. După transmiterea sumei adunate organizației noastre, banii imediat vor fi transferați pe contul copiilor grav-bolnavi.

3Acțiunea de caritate ”Frumusețea va salva viața unui copil”

Data desfășurării: *

Esența: Într-o zi stabilită din timp, ”Salvați Viața” vă invită într-un salon de frumusețe, unde vor lucra minunați stiliști-coafori, make-up artiști, cosmetologi, meșteri de manichiură și pedichiură. Puteți să vă transformați, să vă ridicați dispoziția cu o nouă manichiură sau coafură, să vă odihniți și să vă bucurați de munca celor care au ca vocație să facă oamenii frumoși. Iar toate mijloacele adunate în cadrul acestei acțiuni, vor fi îndreptate spre tratamentul copiilor.

1Acțiunea de caritate ” Viața merită trăită”

Data desfășurării: * decembrie/martie

Esența: Scopul principal al acțiunii este de a aduna cîți mai mulți bani mărunți. Noi adunăm donații sub forma de bănuți pentru a arăta că împreună, adunând doar bănuți, putem să salvăm viața cuiva. Acțiunile ”Viața merită trăită” mereu sunt petrecute cu veselie! În fiecare an adulții vin împreună cu copii, care își deșartă pușculițele cu bucurie și discută ca oameni mari despre cît este de important de a ajuta pe cei care au nevoie. Pentru a le mulțumi și a le face o bucurie micilor noștri prieteni ”Salvați Viața” organizează în această zi programe de divertisment, concursuri, ateliere; animatorii și colaboratorii centrelor de dezvoltare distrează micuții. Programul zilei este de obicei plin și colorat.

банер«Corporate Charity Tennis Challenge» – cea mai bună competiție cu cel mai nobil scop!

Data desfășurării: *aprilie-mai

AO ”Salvați Viața” și Federația de Tenis al RM organizează turnee de tenis de caritate. Sunt invitați persoane juridice, echipe ale organizațiilor și companiilor din Republica Moldova pentru participarea la un turneu de tenis pentru amatori. Componența echipei: un bărbat și o femeie. Condiția obligatorie: participanții nu trebuie să fie jucători de tenis profesioniști, nivelul de pregătire – amatori sau începători. Echipele concurează cîte unul și dublu mixt. Turneul are ca scop colectarea de fonduri pentru ajutorarea copiilor grav-bolnavi. «Corporate Charity Tennis Challenge» este promovată activ în mass-media și resursele sociale pe internet. Participarea la turneul de tenis de caritate va întări spiritul de echipă al companiei dvs și va spori uniunea colectivului. Și principalul e că participarea dvs va ajuta să salvăm viața unui copil.

march_lifeEvenimentul de caritate ”Marșul Vieții”

Data desfășurării: *mai

«Marșul Vieții» este unul din cele mai de amploare evenimente ale anului. Organizatorii sunt AO ”Salvați Viața” și compania Moldcell. Locul desfășurării: parcurile principale ale orașului. În această zi pe scenă evoluează colective de copii și artiștii estradei moldovenești, se petrec ateliere tematice pentru copii organizate de centre de dezvoltare, sesiuni-foto cu eroii preferați din desenele animate, flashmob-uri dansante și multe alte activități interesante pentru copii și părinții lor. Pe parcursul întregii zile avem posibilitatea de a dona, trimițînd sms-uri la numărul 0445 și aruncând bani în boxele instalate pe tot teritoriul. Baloanele de diferite culori devin simbolurile acțiunii și luptei cu boli grave.

pr2Proiectul social ”Împreună vom izbuti!”

Data desfășurării: mai

Esența: atragerea atenției publicului la problemele familiilor unde cresc copii bolnavi. Echipa ”Salvați Viața” a găsit susținere la persoane cunoscute în Moldova. Artiști talentați și moderatori TV talentați sunt gata să lupte pentru viața cetățenilor noștri mici! Anual se filmează clipuri muzicale cu participarea vedetelor, unde auzim chemarea de a ne uni pentru a face fapte bune. Împreună suntem mai puternici!

IMG_9935Sesiuni-foto de caritate

Data desfășurării: *

Se invită doritori de a participa la sesiuni-foto petrecute de fotografi profesioniști. Puteți primi până la 20 de fotografii frumoase în schimbul unei donații. Se invită părinții cu copii, viitori părinți, cât și toți cărora le place să pozeze și să zâmbească. Se organizează atât sesiuni pentru familii, cât și sesiuni-fashion cu susținerea make-up artiștilor și designeri de haine profesioniști. Sesiunile-foto de caritate de obicei au loc în parcurile orașului. Dvs rămâneți cu amintiri frumoase despre această zi, iar noi, datorită resurselor adunate, putem ajuta copiii care au nevoie de aceasta.

1Conferința ”Dezvoltarea organizațiilor și proiectelor de caritate în Republica Moldova”

Data desfășurării: *noiembrie- decembrie

Esența: dezvoltarea binefacerii în Republica Moldova. Participarea la conferință dă posibilitate companiilor să afle despre organizațiile și fondurile Moldovei, să discute despre specificul responsabilității sociale corporative, cât și discutarea despre plătirea impozitelor în cadrul unei activități de binefacere. La rândul său, pentru organizațiile de caritate, această conferință este o posibilitate de a primi informația necesară depsre colaborarea cu companiile comerciale, să adreseze întrebări potențialilor donatori și să stabilească contacte. Raportorii la conferință sunt directori de fonduri internaționale și companii comerciale locale, reprezentanți ai centrelor medicale internaționale și alte organizații.

Semnul * la titlul evenimentului semnifică că data desfășurării este necesară de a fi concretizată la numerele de telefoane indicate la contacte.

Pentru întrebări legate de colaborare, susținere și participare a persoanelor juridice și fizice la evenimentele noastre, vă rugăm să o contactați pe Ecaterina Danilova la numărul 079 00 38 38.