Beizeid Mariam, 15 ani

bezeid_mariam

Colectarea banilor este închisă!

La vârsta de 12 ani, orice adolescent cercetează activ lumea,mobilitatea lui fiind garanţia sănătăţii, dezvoltării şi comunicării.

În cazul despre care vom relata mai jos-totul este invers.
Ea nu va putea fi activă şi mobilă, nu va putea cerceta lumea care o inconjoară împreună cu semenii săi, dacă nu-i vom veni în ajutor. Aşa stau lucrurile deja al treilea an.

Mariam Bezeid – 15 ani, a trecut în clasa a opta, şi locuieşte cu mama şi fratele său mai mare. La 12 ani mama şi medicii au observat la ea o deformare neesenţială a coloanei vertebrale, pe care au diagnosticat-o drept scolioză.
Medicii i-au recomandat şedinţe de masaj şi excerciţii pentru spate.

După înnot, starea coloanei vertebrale s-a agravat esenţial: eforturile depuse au provocat o deformare esenţială de la 25″ la 75″.
Cînd trebuia sa meargă în clasa a şasea, Mariam a fost spitalizată, iar medicii au au bătut alarma – o deformare atît de gravă în decurs de 3 luni! –devenise clar că este nevoie de intervenţie chirurgicală.

Nadejda, mama fetiţei, a trimis datele roentgen la mai multe clinici din ţarile CSI. Medicii din Sant- Petersburg şi Harikov au recomandat un corset costisitor marca „Şeno”, pe care Mariam le-a purtat la schimb două la număr, însă speranţe la însănătoşire nu sînt, pînă cănd nu va fi efectuată intervenţia chirurgicală.

Există şansa de a-i oferi fetiţei o viaţă sănătoasă. Costul intervenţiei e de 487 776 ruble ruseşti. Construcţia din metal, de care e nevoie suplimentar, costă 200 000 ruble, dar pentru acesta mama fetiţei a reuşit să adune banii necesari, în ciuda salariului mic pe care îl primeşte în calitate de profesor de desen.
„ Institutul Central de cercetări în domeniul traumatologiei şi ortopediei în numele N.N.Priorov” (Rusia), este gata să o primească pe Mariam.

ONG „Salvaţi viaţa”, a preluat legătura cu medicul care o va opera pe Mariam, iar el ne-a comunicat că vor fi necesare 2 operaţii la o singură internare; însă, în dependenţa de plasticitatea coloanei vertebrale, cea de-a doua intervenţie, posibil, nu va fi necesară.
Mama, Nadejda Bezeid:
„Rog toţi oamenii de bună credinţă să ne ajute, pentru ca copila mea să fie sănătosă, şi să se poată bucura de viaţă.”

Diagnoza: Scolioză combinată, gradul IV
Colectați:
62 300 MDL
De colectat:
87 700 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener