Bondari Sevastian, 1 lună

seva

Bondari Svetlana ne-a povestit istoria ei grea despre maternitate, pe care împreună o putem transforma într-o istorie cu final fericit.

„Prima mea sarcină s-a terminat tragic. De data aceasta am avut grijă de mine și de copilul meu. Eram hotărâtă că de data aceasta voi deveni Mamă.

În luna a 5-a de sarcină am aflat că copilul se va naște cu o malformație congenitală – hernie diafragmatică . Am înțeles că suntem obligați să ne luptăm pentru viața copilului nostru. Aflînd despre faptul că în primele zile de viață a copilului nostru el va trebui să fie operat, iar după va urma o perioadă lungă de recuperare, noi imediat am început să căutăm medici calificați. Medicii de la noi din țară ne-au preîntîmpinat că nu ne vor putea ajuta. Atunci ne-am adresat la centrul științific ”V.I.Kulakov” din or. Moscova. Acolo am aflat că această malformație se poate corecta. În acest centru am făcut investigații medicale și am aflat totul despre viitoarea intervenție chirurgical, care se va petrece imediat ce copilul se va naște.”

16 ianuarie Svetlana a plecat cu trenul la Moscova. Dar în drum au început contracțiile. Imediat la sosirea, direct din tren, Svetlana a fost transportată cu salvarea la spital.

Dimineața 17 ianuarie Svetlana a născut un băiețel cu greutatea de 3625 g și înălțimea 52 cm. L-a numit Sevastian. După nașterea diagnosticul s-a confirmat – hernie diafragmatică. Alte probleme cu sănătate copilul nu are. La moment situația este foarte complicată.

Vineri, 20 ianuarie, Sevastian a suportat intervenția chirurgicală, care a durat mai mult de 2 ore. Copilul are o formă gravă de hernie diafragmatică. O parte din organele cavității abdominale (stomac, intestine, parțial ficatul și splina) s-au mutat în cavitate toracică, strivind și dislocând inima și plămânul stâng . În timpul operației medicii au întors organele la locul lor. La moment copilul este supus somnului artificial pe 5-7 zile, are nevoie de liniște totală. În acest timp v-a fi supravegheat de medicii și, dacă n-o să fiu semne de complicații postoperatorii, peste o săptămână băiatul treptat v-a fi scos din somn și adaptat la viață. Curent starea copilului este grea, dar stabilă.

Pronosticul medicilor este pozitiv. Părinții cred în profesionalismul medicilor, cred, că băiatul lor v-a avea o viață fericită.

Și noi sperăm, că copilul v-a birui boala cât mai curând și o să crească un băiat sănătos. Clinica ne-a trimis contul pentru tratamentul copilului, care include posibile complicații și reabilitarea, în suma de 1 045 650 ruble (~ 366 000 MDL). Trebuie de achitat suma deplină. În caz că rămâne rest, suma restantă v-a fi întoarsă. Ne adresăm tuturor salvatorilor! Salvați-l pe nou-născutul Sebastian! Avem nevoie de ajutorul vostru!

Diagnoza: Malformație congenitală - hernie diafragmatică.
Colectați:
366 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener