Botezat Dorin, 13 ani

Botezat-mini

La noi s-au adresat după ajutor Rodica și Vitalie Botezat, părinții lui Dorin. Dorin s-a născut pe 23 decembrie 2002, nașterea fiind înainte de termen, cu complicații. La vârsta de 1 an băatului i s-a pus diagnoza – paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastică, copilul a primit prima grupă de invaliditate.
În pofida acestei diagnoze, Dorin este un băiat sârguincios și deștept ( el învață la liceul ”Pro Succes”). El a obținut rezultate foarte bune în lupta cu boala: merge cu ajutorul unui premărgător, iar un timp scurt poate sta de sinestătător pe picioare.

De la un anișor până în prezent Dorin administrează tratament medicamentos. El a avut câteva operații, băiatul a trecut mai multe cure de reabilitare costisitoare în Moldova și înafara țării.

Pe parcursul mai multor ani Dorin frecventează cure de reabilitare în piscină și hippoterapie, care dau rezultate foarte bune. Dar, cu regret, toate aceste măsuri nu sunt suficiente.

Familia băiatului nu a încetat nici pe o clipă să lupte cu boala. Acum a apărut o șansă ca feciorul lor să meargă singur. Pentru ca acest vis să devină realitate e nevoie de o intervenție chirurgicală pe coloana vertebrală, pe care o pot face specialiștii clinicii Acibadem Kozyatagi Hastanasi, din Turcia, unde doctorul Memet Ozek o practică deja 14 ani. Operația se numește rizotomie și constă în înlăturarea țesuturilor nervoase – parazitare, care provoacă spasmele și încurcă activității normale al Sistemului nervos central. Această intervenție poate fi efectuată doar până la vârsta de 15 ani.

Pe 29 iulie 2015 Dorin cu părinții s-au consultat în clinica din Turcia. Acolo s-au făcut investigațiile necesare, pentru a aprecia dacă baiatul poate fi operat sau nu. Conform rezultatelor obținute și în urma consultării medicului specialist Dorin a fost acceptat pentru intervenție. În cazul lui termenul limită pentru intervenție este nu mai mult de 1 an. Costul operației e 22 814 USD. Părinții lui Dorin nu pot acumula aceasta sumă singuri. Ei s-au adresat la noi pentru susținere. Împreună noi putem sa-l ajutăm pe Dorin să meargă. Vom depune tot efortul ca să acumulăm o parte din suma necesara. Astfel, azi deschidem colectare de fonduri pentru Dorin în valoare de 200 000 MDL.

Diagnoza: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastică.
Colectați:
86 236 MDL
De colectat:
113 764 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener