Brânză Irina, 14 ani

Brinza-web1

Brânză Irina este o adolescentă de 14 ani care trăiește într-o lume fără culori și lumină. Privirea ei captează doar imagini blurate ale obiectelor înconjurătoare. 7% vedere constituie probleme în studiere și comunicare cu colegii, complicații zi de zi și dependența de cei dragi. Iar Irina o are doar pe mama ei. Fetița trece foarte greu peste pierderea tatălui cu care era foarte apropiată.

De la naștere Irinei i-au fost depistate probleme serioase în legătură cu vederea. La vârsta de 1 an fetița a suportat o operație de corectare a viciului cardiac. Recuperarea a trecut foarte greu. După aceasta a avut loc înlăturarea cataractei ambilor ochi și recuperarea îndelungată a vederii. Până la 6 ani Irina a trecut cure de reabilitare la diferite clinici, părinții observau schimbări pozitive. Dar în curând capul familiei a fost grav rănit într-un accident rutier, nu mai putea să lucreze, posibilitățile financiare nu le permiteau să se ocupe de sănătatea copilului. Doar după decesul soțului mama a reînceput lupta pentru recuperarea sănătății Irinei.

Acum acasă la fetiță vine un profesor care se ocupă cu ea conform unui program individual. Irinei îi este greu din cauza vederii, dar ea se străduie.

În urma examinării prin rezonanță magnetică la clinica ”Ovisus” mama a fost informată că fetița are șanse să-și îmbunătățească vederea prin implantarea cristalinilor la ambii ochi. Noi deschidem colectarea de fonduri pentru Irina pentru achitarea operației oftalmologice, în sumă de 31 150 de lei. După operație Irina va putea diferenția culorile, va vadea mai clar obiectele, va avea mai multe posibilități în învățământ, cît și se va simți mai încrezătoare zi de zi.

Diagnoza: Microftalmie congenitală.
Colectați:
31 150 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener