Bulaş Roman, 1 an

2222

Colectarea banilor este închisă!

S-au colectat 49 200 lei

Bulaş Roman s-a născut pe 23.07.2011. Băieţelul multaşteptat şi foarte dorit este cel de-al doilea copil în familie. La o lună de viaţă Roman a suferit un accident cerebral vascular (hemoragie subarahnoidiană în parenchimul cerebral).

2 săptămîni medicii reanimatologi au luptat pentru viaţa lui, şi când starea lui s-a stabilizat copilul a fost transferat în secţia de neurologie.

La 7 luni lui Roman i-a fost pusă diagnoza: paralizie cerebrală şi epilepsie. Acum copilul are 1 an şi 4 luni. El nu poate fixa privirea, nu ţine capul, nu stă pe şezute şi nu apucă jucăriile, câteodată ceva bolboroseşte şi zâmbeşte.

În timp de 24 de ore poate avea 6-7 crize de epilepsie, după care copilul plânge mult şi tare.

Roma permanent ia medicamente, dar din păcate starea lui nu se ameliorează.

Un transplant de celule stem i-ar da speranţa la refacerea şi îmbunătăţirea stării lui Roman. Părinţii foarte mult timp au căutat o clinică în care băiatului i-ar putea oferi ajutor. Această clinică este Centrul Internaţional de Telemedicină din oraşul Kiev. Costul operaţiei este de 49 200 lei (32 800 hrivne).

Acestă sumă pentru familia Bulaş este prea mare. Tatăl lucrează în construcţii, salariul lui deabia ajunge pentru mâncare şi achitarea serviciilor comunale. Mama se ocupă cu copiii. Roma este invalid de gradul I şi alocaţia lui de 630 de lei ajunge doar pentru scutece.

Sora mai mare Iana a aşteptat foarte mult naşterea fratelui pentru a se juca şi plimba împreună. Acum părinţii nu ştiu cum să-i lămurească că Roma nu este ca toţi copiii şi că un lucru important în viaţa lui îl joacă banii pe care acum nu îi au.

Mama:” Mă adresez la Dvs cu speranţa că rugămintea de ajutor va fi auzită şi fiecare leu donat îl va ajuta pe Roma să fie un copil obişnuit, să râdă şi să se joace, să o îmbrăţişeze pe surioara lui şi să nu se mai trezească în dureri”.

Diagnoza: Paralizie cerebrală şi epilepsie
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener