Cheleș Irina, 6 ani

Irina_cheles

Toate puterile și banii familiei cu mulți copii Cheleș sunt îndreptați spre tratamentul fiicei mijlocii Irina. Ea are 6 ani și luptă cu o boală rară.

Totul s-a început când Irina și-a pierdut vocea la 2 ani. Părinții s-au gândit că în timp ce se juca fetița a strigat mai tare și astfel și-a pierdut vocea. Dar timpul trecea iar vocea nu-i mai revenea. La Moscova fetiței i-a fost stabilită diagnoza de papilomatoză laringiană. Acestea sunt formațiuni tumorale benigne ale laringelui care se pot mări în timp scurt și pot bloca fluxul de aer spre plămâni. Singura metodă de luptă cu papiloamele este intervenția chirurgicală.

Timp de 3,5 ani fetița a suferit 10 operații. Numai se efectua o operație că peste o lună jumătate iar apăreau papiloame, devenea dificil de respirat, viața copilului iar se afla în pericol. După primele trei operații părinții au dus-o pe Irina în Coreea de Sud la Centrul Yeson. Următoarele operații au fost efectuate de medicii acestui centru. Rezultatul acestora este faptul că papiloamele nu mai cresc în locurile de unde au fost deja tăiate. Medicul Irinei este de părerea că a mai rămas un pic până la vindecarea totală. Părinții înțeleg că nu trebuie să se lase bătuți acum dar nu mai au bani pentru continuarea tratamentului.

Acum Irina nu are deloc voce. Ca rezultat al multiplelor operații pe epiglotă s-a format o cicatrice mare care trebuie îndepărtată pentru că pune în pericol viața fetei.

În următorul an școlar Irina trebuie să meargă în clasa întâi. Ea dorește foarte mult să fie sănătoasă ca să aibă puteri pentru învățat și să comunice cu colegii. Irinei îi place gimnastica și dansurile, dar problemele cu respirația nu-i permit să frecventeze astfel de activități.

Ultima speranță a părinților suntem noi. Noi trebuie să o ajutăm pe Irina să-și refacă sănătatea și să se întoarcă la viața obișnuită. De aceea deschidem colectare de fonduri pentru 9 500 USD (~190 000 MDL).

Diagnoza: papilomatoză laringiană.
Colectați:
190 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața».

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807

Abonații Moldcell pot să-și aducă aportul său, trimițând un mesaj gol la numărul scurt 0445. Costul SMS-donație este de 30 lei.

Donează prin Portofelul Electronic Paynet

Pentru transferuri prin GlobalGiving

Give Now
Нравится
Partener General – Compania Modcell
Campanie de binefacere
Partener