Creţu Dina, 2 ani

2222

COLECTAREA DE FONDURI ESTE ÎNCHISĂ!

AU FOST ADUNAȚI: 94 710 LEI

Cu defecte foarte complicate ale inimii se luptă părinţii Mariana şi Ion Creţu. Fetiţa lor Dina are 2 ani şi aceşti 2 ani au fost incredibil de grei pentru toată familia. Dina s-a născut o fetiţă frumoasă şi grăsuţă, că chiar şi cei mai buni medici nu au putut stabili că fetiţa are un defect foarte complicat al inimii: „Evacuare dublă a vaselor mari a ventriculului drept. Comunicaţie atrioventriculară completă. Valvă atrioventriculară comună. Defect septal atrial. Defect septal interventricular. Hipoplazie de arc aortic. Hipertensiune pulmoară”.

La vârsta de cinci luni la Kiev fetița a suportat prima intervenție chirurgicală, fără de succes. Anestezia și dozele mari de antibiotice i-au dat pste cap imunitatea, care și așa era șubredă. Pentru recuperare Dina a avut nevoie de câteva luni. Copilul mai nu adăuga în greutate, de aceea medicii ucraineni nu doreau să o opereze.

Dina suferea de respirație grea, probleme digestive și de o stare generală proastă. Dar părinții nu s-au dat bătuți și au început să caute salvarea unicului lor copil. Analizând dosarul medical, medicii unei clinici germane au promis că o vor opera pe fetiță, în ciuda kilogramelor puține pe care le avea.

Intervenția chirurgicală de la Berlin a durat 12 ore și i-a costat pe părinți 31 mii de euro. După o perioadă lungă de recuperare Dina a început să se simtă mai bine: a început să respire mai bine, să mănânce mai bine, obrăjorii i s-au îmbujorat.

După șase luni de tratament medicamentos Dina împreună cu părinții ei iar s-au îndreptat spre Berlin, pentru sondare. Aceasta la fel este o mini-operație, efectuată sub anestezie totală. Sondarea a costat 12 420 de euro. Anume pentru colectarea acestei sume noi i-am oferit ajutorul familei Crețu. (Știrea despre închiderea colectării de fonduri).

Dina s-a schimbat. Ea a crescut, a început să vorbească, a început să meargă mai cu încredere. Nu încetează să uimească și să-și bucure părinții – a învățat să cînte la muzicuță, să cînte cântece, să recite poezii.

Medicina face minuni! Starea sănătății Dinei se îmbunătățește. Lent, dar cu încredere fetița împreună cu părinții și medici talentați merg înainte. Noi ne bucurăm pentru succesele acestei familii. Și noi suntem gata să-i ajutăm din nou, pentru că înțelegem că calea spre vindecare încă nu s-a încheiat, pentru că dorim ca Dina să râdă și să trăiască!!

Următoarea operație a fost stabilită pentru 4 iunie. Prognozele medicilor sunt foarte bune. După această intervenție inima Dinei ar trebui să bată cu noi forțe. Se presupune că aceasta va fi ultima lovitură serioasă asupra bolii. După 4 iunie, toate semnele vitale ale copilului trebuie să se normalizeze, și cel mai important – trebuie să înceapă să ia în greutate ca la carte, și aceasta înseamnă să crească un copil sănătos!

Fondul german de caritate «Inima pentru copii» a gararntat Dinei fonduri in mărime de 10 000 euro. Iar fonduri în mărime de 5 000 euro părinții au colectat singuri. 12 060 de euro (~ 224 670 lei) este suma de bani pe care trebuie s-o ajutăm pe familia Crețu s-o adune! –Ajutați-o pe Dina să crească!

Diagnoza: Viciu cardiac congenital
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener