Cușnir Alexandra, 5 ani

Cusnir4

La 22 de săptămâni de gestație, fătului i-a fost stabilită diagnoza de viciu cardiac congenital, tetralogia Fallo. După naștere, micuța s-a aflat în secția reanimare timp de o săptămînă. Apoi a fost transferată în secția de patologie a nou-născuților. Alexandra primește tratament de la naștere. La spitalul din Chișinău medicii au spus că o vor opera pe fetiță când va ajunge să cântărească 6 kg. Dar, din păcate, timpul trecea, iar micuța așa și nu adăuga nimic la cântar. Starea ei s-a înrăutățit, copilul începea să se sufoce. Atunci medicii au sfătuit-o pe mamă să plece pentru operație în orașul Moscova la Centrul Științific de chirurgie cardiovasculară ”A.N. Bakulev”.

Intervenția a fost achitată cu ajutorul fondului de caritate «Pomogi.Org». Prima oară Alexandra a fost operată la 4 luni. A fost întreprinsă intervenția de legare a canalului arterial, operația Muller, îngustarea arterei pulmonare. După intervenție starea fetiței s-a îmbunătățit, dar nu a încetat să primească tratament. În 2012 a apărut dispneea, lipsa poftei de mâncare, copilul în mod evident rămânea în urmă cu dezvoltarea și a apărut necesitatea celei de-a doua operații. În octombrie 2012 Alexandra a fost operată pentru a doua oară, deasemenea la clinica ”A.N. Bakulev”. Intervenția a decurs fără complicații.

La momentul actual fetița are 5 ani. Are nevoie de a treia operație pentru înlăturarea unei malformații congenitale cardiace, defect septal ventricular. În ultimul timp fetița a început iar să se sufoce iar eforturile fizice i se dau cu mare greu.

Alexandra este o fetiță activă, veselă și comunicabilă. Îi place să deseneze și să danseze, dar pentru că îi sunt interzise orice eforturi fizice, mama este nevoită să o rețină de a se ocupa cu ceea ce îi place.

Costul celei de-a treia operații pe cord este de 274 900 RUB (~83 000 MDL), mama fetiței nu are posibilitate de a achita operația, de aceea împreună cu voi ne vom strădui să o salvăm pe Alexandra.

Diagnoza: Viciu cardiac congenital, tetralogie Fallo.
Colectați:
83 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener