Duşac Nichita, 14 ani

WP_20160821_18_07_34_Pro

O scrisoare de suflet plină de dragoste și durere pentru copilul său noi am primit de la Dușac Irina. Băiatul a fost grav traumat în timpul nașterii, ulterior dignosticat cu PCI (paralizie Cerebrală Infantilă). Din primele zile de viață aduc probleme serioase pentru activitatea copilului. Tineri părinți mult timp încercau să trăiască cu această situație și din răsputeri încercau să trateze această boală și să obișnuiască cu specificul problemei copilului iubit. Băiatul creștea și lupta ca un ostaș cu durerea, repetînd mereu o propoziție : Mama, totul va fi bine. Părinții sunt uimiți de dragoste de viașă și tărie de caracter pe care are copilul lor. Un copil cu o soartă crudă nu se jeluie de viață, el se luptă, dar mama și tata aplică toate eforturile ca Nichita să poate avea un mod de viață activ.

El învață în clasa a 7 la liceul unde activează mama lui. Copilul are nevoie de un ajutor continuu în ceea ce prevede mișcarea. Deaceea pînă mama lucrează, tata e nevoit să se ocupe cu Nichita. Ultima diagnosticare s-a depistat osteomialita oaselor de bazin și deplasarea articulațiilor coxofemorală. Este o boală infecțioasă care agravează osul și țesuturile musculare. Urmările osteomielitei sunt grave și Nichita trebuia să fie salvat urgent. Medicii au elaborat tratamentul în 3 etape: prima-operație de reconstrucția articulațiilor coxofemorală, transplantarea țesutului osos a fost efectuată cu succes pe data de 5 februarie 2018 la Institutul ortopedic Turner din Sankt Petersburg. După operație Nichita se simte bine, chiar dacă este slab și nu are puteri, el este plin de speranță pentru că operațiile care urmează îl-dau posibilitatea de a se ridica în picoare după cuvintele medicilor. El este plin de optimism și dorință de a trăi, dar prețul acestei speranței este o sumă enormă pentru familia copilului. Operația de scoaterea construcțiilor metalice din articulații care la moment fixează articulații reconstruite) și tăierea tendoanelor genunchilor este programată pe data de 9 iulie 2018. Amînarea operației este imposibilă, pentru că este foarte periculos pentru viața copilului.

Oameni cu suflet mare, ajutați vă rog familiei Dușac să salvați pe Nichita de la o boală grea și să se redice în picioare proprii.

În cadrul programului de binefacere ”Rahamim”, Marea Sinagogă Corală din Sankt-Peterburg a inițiat o colectare de fonduri pentru achitarea intervenției ce urmează să o suporte Nichita. Noi vom ajuta familia Dușac să achite a doua intervenție chirurgicală în sumă de 160 000 RUB ( ~ 45 000 MDL).

Diagnoza: Paralizie cerebrală infantilă, osteomielită a articulației șoldului
Colectați:
45 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener