Ecaterina Șevcenco

2222

Astăzi suntem nevoiţi să vă povestim despre o mare tragedie care s-a întîmplat în familia Ecaterinei Şevcenco. Pe 6 mai, dimineaţa, a murit Catea în centrul cardiologic din Kiev, fără să-şi revină în cunoştinţă. Inima fetiţei nu a mai rezistat, defectul era prea mare.

O lună în urmă starea Catiuşei brusc s-a înrăutăţit. Ea nu mai mînca şi era foarte slăbită. Avea probleme neurologice, care o nelinişteau foarte mult pe fetiţă. De la acestea, foarte puţin dormea şi era capricioasă. La 2 aprilie, de urgenţă, mai înainte de timp, mama a dus-o la Kiev. Acolo medicii au efectuat o operaţie de urgenţă, care a durat 17 ore. I-a fost pusă o valvă mitrală artificială. Această intervenţie a fost un pas de disperare, medicii au încercat să facă măcar ceva pentru ca inima fetiţei să continue să bată.

La 18 aprilie am primit un mesaj de la mama Catei: «Aliona, am supravieţuit! Catiuşa a fost supusă unei intervenţii care a durat 17 ore. Starea este gravă, stabilă, i-au pus un implant. Nu au putut imediat să pornească inima. Acum inima lucrează datorită dozelor mari de medicamente».

Aceasta a fost o perioadă tensionată dar noi speram că Catea îşi va reveni.

La 22 aprilie iar ne-a scris mama Catei: “Pînă cînd fără schimbări. Starea este deosebit de gravă. Aşteptăm şi credem că inima va lucra cu valva nouă “.

De la familia Şevcenco mult timp nu am avut noutăţi şi pe 7 mai am luat legătura cu medicii de la clinică. De la ei am aflat că pe 6 mai Catiuşa a decedat.
Medicii au făcut tot ce au putut. Noi ştim că anume aşa a fost. Fetiţa era pentru ei ca din familie. Ea a fost victoria lor cînd au efectuat o intervenţie foarte grea cu un an în urmă, iar acum a devenit şi pierderea lor.
Catiuşa a murit, fără să-şi revină, ea se afla în stare de somn artificial, din care nu au putut s-o scoată, pentru că inima nu putea să lucreze, iar încercările pentru a o face să-şi revină îi înrăutăţeau starea.

Pe 9 mai Catişa va fi înmormîntată.

Din numele echipei „Salvaţi Viaţa” cît şi din numele conducerii şi colaboratorilo companiei Moldcell, aducem condoleanţe părinţilor Catiuşei, Victoria şi Veaceslav Şevcenco. Noi plîngem împreună cu voi. Odihneşte-te în pace, îngeraş.

În situaţia aceasta este greu de vorbit despre partea financiară. Dar fiind cei care răspundem de finanţe, trebuie să decidem în privinţa banilor pe care i-am adunat. Pentru Catiuşa a fost strînsă suma de 166 690 de lei. 80 000 se transmit lui Nichita Pogorevici, care are nevoie urgent de transplant de ficat. 34 050 lei îi transmitem lui Tudor Ghensari, cu aceasta închizînd colectarea de fonduri pentru el. În curînd va pleca la Kiev pentru operaţie. 52 640 îi transmitem Marinei Grigorieva pentru investigaţii în Elveţia.

Нравится
Partener