Başmakov Eldar, 10 ani

2222

Relatează mama: “Feciorul meu Eldar, are 9 ani. Locuim in Transnistria, r.Slobozia, s.Parcani.
Boala lui a început mult timp în urmă. Am observat, că pe la vârsta de 3 luni copilul adesea tresare, face mişcări necontrolabile cu umerii şi ochii.
Ne-am adresat la Centrul Mamei şi Copilului, unde s-a stabilit diagnoza – epilepsie.
A sunat ca o sentinţă.
Am plecat la Moscova, unde am efectuat investigaţii medicale şi unde ni s-a prescris un tratament, care, cu părere de rău, nu a ajutat. Crizele erau atît de puternice, încît Eldar leşina, iar numărul acestora ajungea la 40 pe zi. Acum, datorită tratamentului medicamentos, numărul atacurilor a scăzut uşor, în schimb au apărut alte complicaţii.
Din motive de sănătate, Eldar nu poate merge la şcoală. Epilepsia a produs o încălcare uşoară în dezvoltarea intelectuală a copilului.
Clinica Epilepsiezentrum Kork (Germania), este specializată anume în tratamentul aceastei boli.
În această clinică planificăm să efectuăm o investigaţie completă, pentru a alege tratamentul corect, care l-ar scuti pe Eldar de atacurile epileptice.
Dacă tratamentul nu va da rezultatele dorite, va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală, pentru cuparea crizelor.
Toate aceste lucruri sunt de dorit să se efectueze cât mai curând posibil, din moment ce fiecare acces distruge celulele nervoase din creierul copilului, iar urmările sunt ireversibile.
Examinarea şi tratamentul este estimat de către medici la 15.340 de euro. În cazul interventiei chirurgicale va trebui suplimentar să achităm şi costul acesteia.
Noi cu Eldar locuim în doi.
Tatăl lui Eldar ne-a părăsit, atunci când a aflat că fiul este bolnav.
Eu nu lucrez, pentru că trebuie să am grijă de copilul meu. Venitul nostru este o pensie şi îndemnizaţiile, ne ajută bunica, care e şi ea pensionară.
În fiecare dimineaţă, cînd ma trezesc, mă rog un singur lucru – să fie cît mai puţine accese, care suprimă şi fizic şi mental. Fiecare mamă îşi pune toată speranţa într-un miracol, şi crede că copilului ei o sa-i fie mai uşor, că va învinge şi mai departe se va bucura alături de el de fiecare zi din viaţă.
Toate viaţa sa Eldar luptă cu atacurile, zi de zi.
Eu şi Eldar, vă rugăm –AJUTAŢI-NE, ESTE O ŞANSĂ PENTRU Eldar DE A FI SĂNĂTOS ŞI FERICIT.
Fără ajutorul şi susţinerea Dumneavoastră nu putem face faţă şi nu putem aduna suma necesară, pentru examinare şi tratament. »
În acest moment colectarea mijloacelor băneşti e finisată. Mulţumim posturilor de televiziune Moldova1, TVC21, radio Europa-Plus, Radio21, Hit FM, Radio Alla, ziarului «Komsomolskaia pravda în Moldova», revistei «Sănătate», etc. Mulţumim tuturor celor, care ne-au ajutat, l-au sprijinit pe Eldar şi au crezut în el. Îi dorim o însănătoşire cît mai grabnică!

Acum, Ludmila (mama) şi Eldar pregătesc actele pentru viză. În curând vor fi în Germania.

Diagnoza: epilepsie
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener