Iațîc Eva, 7 luni

Eva1

Pentru Iana Iațîc, o femeie de 29 de ani, a treia sarcină a fost o surpriză. Tinerii părinți a doi băieți acum așteptau două fetițe gemene.

La 31 ianuarie 2015, Eva s-a născut prima din gemene și era un pic mai firavă decât Melisa. Doar în a treia zi medicul a auzit la Eva un murmur cardiac nespecific. Mai departe evenimentele s-au petrecut destul de rapid. Eva a fost transferată la terapie intensivă. Deja peste câteva ore ea a încetat să respire de sinestătător și a fost conectată la aparatul de respirație artificială. Medicii au stabilit o diagnoză prealabilă: defect congenital cardiac. Eva a fost scoasă din starea critică, dar ajutor real fetița nu putea avea în Moldova, pentru că la noi astfel de intervenții chirurgicale nu se fac. S-a decis să meargă la Kiev. În Kiev s-a stabilit diagnoza Atrezie pulmonară cu sept ventricular intact. Hipoplazie parțială a ventriculului drept și valvei tricuspide. Insuficiență tricuspidiană moderată. Canal arterial deschis. Foramen ovale patent.

În a cincea zi de viață Eva a fost operată. După prima operație în plămâni nu ajungea destul sânge prin valvă și a fost necesară următoarea operație, peste 8 zile.

La vârsta de 7-8 luni este necesar ca Eva iar să fie supusă unei intervenții chirurgicale. Clinica de la Kiev ne-a oferit un cont prealabil pentru 5 zile de terapie intensivă și 5 zile de staționar în sumă de 3692 Euro (~80 200 MDL). Pentru prima și a doua operație părinții au împrumtat bani de la rude și cunoscuți, iar pentru a treia operație nu mai pare real ca să adune bani cu forțele proprii. Mama nu lucrează, ceea ce câștigă tatăl, șofer de taxi, pentru întreținerea familiei, întoarcerea datoriilor și intervenția chirurgicală costisitoare nu este îndeajuns. De aceea părinții sunt nevoiți să ceară ajutor de la toți oamenii milostivi.

Eva deja are 7 luni. Intervenția chirurgicală va fi necesară într-un timp foarte scurt.

Diagnoza: Defect congenital cardiac. Atrezie pulmonară cu sept ventricular intact
Colectați:
80 200 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener