Zariţki Evghenii, 1 an

2222

Colectarea banilor este închisă!

Din spusele tatălui copilului:

«Bună ziua! Mă numesc Taras Zariţki (33 ani), lucrez frizer. Soţia Aliona (22 ani) – maistru de manichiură. La moment soţia nu lucrează – trebuie să-l îngrijească pe copilul, care s-a născut la 8 iunie 2010. . Când Jenia a împlinit trei luni, am observat ca ochiul drept este un pic mai mărit. Însă în perioada ceia ochişorii copilului des erau inflamaţi şi din cauza asta nu am atras atenţia la acest fapt. Însă la vârsta de 5 luni diferenţa între doi ochi a devenit evidentă, şi ne-am adresat la medici. În Moldova s-a presupus diagnosticulde glaucom congenital care necesită intervenţie chirurgicală urgentă pentru a păstra vederea. De urgenţă familia a zburat în Moscova, pentru că în ţara noastră aşa cazuri sunt foarte rare. Pentru aceasta am împrumutat 4 mii dolari. Ne-au primit la consultare în Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Oftalmologiei «Ghelmgolţ», dar pentru a face investigaţii sub narcoza era necesar de aşteptat trei săptămâni şi de a face multe analize.

Pentru nu a pierde timpul ne-am adresat într-o clinică particulară renumită «Iasniy Vzor», unde a fost efectuată investigaţia sub narcoză, şi concomitent a fost curăţit canalul lacrimo-nazal. Aici nu trebuie de aşteptat, dar costul era mare. Chirurgul a constatat, că nu sunt simptoame de glaucom şi ne-a sfătuit să trecem tomografia computerizată.

Tomografia nu a depistat patologii. Rezultatul acestor investigaţii ne-a dat speranţa greşită.

La 10 decembrie 2010 am trecut investigaţii repetate la Institutul «Ghelmgolţ», Moscova. A fost stabilit diagnosticul – glaucom congenital evoluat. A fost stabilită data intervenţiei chirurgicale – 17 ianuarie.

Cu puţin înainte de Anul Nou Jenia a avut acutizare. Timp de o oră pe ochiul copilului sa format leucom. Am încercat prin telefon să ne înţelegem refer
itor la operaţia de urgenţă, însă medicii nu au fost de acord. Ne-au propus să facem operaţia pe data de 12 ianuarie. Dar la începutul lunii ianuarie Jenia s-a îmbolnăvit cu infecţie virală, care era urmată de febră înaltă şi complicaţiile. Din aceasta cauza operaţia a fost amânată pe 9 februarie. În timpul cât a fost bolnav a avut încă o acutizare, după care medicul a prescris un medicament împotriva febrei, care avea, cum s-a depistat, contraindicaţii în glaucom.

Era necesar să facem operaţia două luni în urmă, fără ea patologia progresează şi Jenia continue să piardă vederea. La moment avem numai datorii şi o dorinţă mare să-l ajutăm copilul nostru… Suma necesară pentru intervenţia chirurgicală şi cheltuielile de transport este 1060 euro.

Nu avem cine să ne ajută, de aceea am hotărât să apelăm la oamenii, care nu pot rămâne indiferenţi la durerea altora. »

Diagnoza: glaucom congenital evoluat
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener