Evglevschi Vladimir, 18 ani

evglevski_denis

Colectarea banilor este închisă!

Evglevschi Vladimir s-a născut la 24 august 1993 în s.Negreni rn.Teleneşti. Din copilărie ştie ce e durerea şi povară. Tata lui a lepădat familia, mama nu are un loc de muncă stabil.

Povesteşte mama lui Vladimir: «Starea financiară a familiei noastre este grea, uneori nu avem ce e strict necesar. În legătură cu starea materială grea locuim la părinţii. Până la şepte ani Vova a fost bolnav de astm bronşic.

Din copilărie copilul se luptă cu o boală rară – cheratoconus. Cu regret, nici noi, nici medicii nu au observat la timp acest fact şi boala progresează. Fără tratament adecvat băiatul meu v-a pierde vederea şi o sa-l înconjoară lumea ceţoasă fără culori.

La vârsta de 13 ani am observat, că băiatul rău vede, dar din cauza lipsei de finanţe nu am putut trece examinare necesară. La 16 ani a trecut comisia medicală militară, unde şi a fost stabilit diagnosticul – cheratoconus.

Din 06.09.2010 şi până la 11.09.2010 Vladimir s-a aflat în spitalul «E.Coţaga» secţia oftalmologie cu diagnostic «Cheratoconus».

La 16 noiembrie 2011 i s-a efectuat operaţia chirurgicală în centrul oftalmologic «Microchirurgia ochiului» (Chişinău). Cu regret, schimbări pozitive nu au apărut.

Din 21.02.11 până la 01.03.2011 Vladimir a fost în «Centrul mamei şi Copilului» secţia Urologie cu diagnostic polichistoză renală, pielonefrită cronică gradul I.

Din 23.03.2011 până 27.03.2011 s-a aflat la spitalul «E.Coţaga» secţia oftalmologie cu diagnosticul Cheratoconus grad III-VI, ambliopie sporită.

Pentru a opri boala şi a micşora cheratoconus este nevoie de o operaţie chirurgicală. Însă operaţia poate fi efectuată numai peste hotare, şi cu regret familia noastră nu este în stare s-o achite.

Ne adresăm tuturor oamenilor cu inimă mare să ne ajutaţi, ca copilul meu să vadă lumea cum şi ceilalţi.

În iunie 2011 Vladimir a fost în Rusia, unde a fost diagnosticat în clinica lui Fiodorov și în МНИИ глазных болезней им. Гельмгольца, or.Moscova. Sa stabilit, că este necesară intervenţia chirurgicală, dar, deoarece la acest fel de intervenţii există rînd, el va fi operat pe data de 8 februarie 2012. Costul operaţiei este 56 500 ruble. Starea vederii este rea, dar stabilă. Ochiul stîng vede la 3%, ochiul drept nu vede nimic. Medicii garantează, că băiatul v-a vedea. Pentru intervenţia chirurgicală este necesar implantul, care este deja comandat.

*Informaţie – Cjeratoconus este deformare in forma de con a corneei legata de o subtiere a acesteia ca urmare a unei anomalii a colagenului sau. Un keratocon, de cauza necunoscuta, prezinta adesea un caracter ereditar si poate insoti alte anomalii ca trisomia 21 (mongolismul) sau atopia (predispozitia la alergie). Simptome si semne – se manifesta printr-un astigmatism care apare tardiv, creste treptat si devine din ce in ce mai neregulat. In paralel, corneea continua sa se subtieze si pot aparea opacitati in jurul zonei deformate, antrenand o scadere a acuitatii vizuale. In majoritatea timpului evolutia este foarte lenta, intinzandu-se pe mai multi ani.

Diagnoza: cheratoconus
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener