Gherța Damian, 8 ani

Gherta1

După ajutor urgent ne s-a adresat familia lui Gherța Damian. Băiatul are nevoie urgent de intervenție chirurgicală de implantare de iris la ambii ochi. În caz contrar el poate să-și piardă vederea pentru totdeauna.

Familia Gherța este constituită din patru membri: mama, tata, Damian de 8 ani și sora lui de 3 ani, Elena. Tatăl băiatului și-a pierdut complet vederea la vârsta de 2 ani, ca rezultat al unei operații nereușite. Mama are gradul I de invaliditate de vedere de la naștere și are doar 2% din vedere. Damian a moștenit boala mamei. În familie doar micuța Elena vede bine.

Băiatul merge la școală. La toamnă va merge în clasa a 3-a. În ciuda problemelor cu vederea Damian este un copil comunicabil și deschis. La școală frecventează ore de modelare cu lut, îi place fotbalul și muzica. Lui Damian îi place să învețe. În primii 2 ani de școală a stat în prima bancă și vederea lui îi permitea să vadă ce este scris pe tablă. Dar în ultima jumătate de an vederea a început să scadă brusc. Acum copilul vede doar 2% și dacă nu va fi operat urgent el poate să orbească total.

Familia locuiește într-un cămin în orașul Basarabeasca. Tot venitul lor o constituie doar indemnizațiile de invaliditate. Părinții lui Damian roagă pe toți oamenii cu suflet mare să-i ajute băiatul să-și păstreze vederea. Noi deschidem colectare de fonduri pentru achitarea operației pentru Gherța Damian în sumă de 50 680 lei. Sperăm că ne veți ajuta.

Diagnoza: glaucom congenital, cataractă complicată, aniridia ambilor ochi.
Colectați:
50 680 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807

Abonații Moldcell pot să-și aducă aportul său, trimițând un mesaj gol la numărul scurt 0445. Costul SMS-donație este de 30 lei.

Donează prin Portofelul Electronic Paynet

Pentru transferuri prin GlobalGiving

Give Now
Нравится
Campanie de binefacere
Partener