Gherţa Ion, 4 ani

Gherta3

Încă pe când mama îl aștepta pe Ionuț, medicii i-au spus că copilul se va naște cu inima bolnavă. Angela doar făcea tot posibilul ca să păstreze viaţa micuţului atunci cînd la naştere a aflat cumplita diagnoză: Ventricul comun de tip dreapta, hipoplazie severă a ventriculului stâng, ventriculul drept cu dublă ieşire. Malpoziţia arterelor mari. Defect septal ventricular grav. Defect septal de tip secundar. Hipertensiune pulmonară înaltă.

Chirurgia modernă poate să-l ajute pe Ion, dar Republica noastră nu are specialişti de acest fel. Cînd avea 6 luni, Ionel a fost de urgenţă internat la Centrul Ştiinţifico-practic de cardiologie şi cardiochirurgie pediatrică din or.Kiev avînd pneumonie severă. În acelaşi timp, a avut loc prima operaţie cardiacă a lui Ionel de îngustare a arterei pulmonare. Aceasta i-a costat pe părinți 4640 euro.

La 1 ani și 6 luni a fost efectută a doua operație. Costul total al tratamentului în această etapă a fost de 9372 de euro (50 000 de lei au fost adunați de organizația „Salvați viața”). Copilul a crescut și s-a dezvoltat în mod normal, starea lui s-a îmbunătățit în mod semnificativ.

Acum Ionuț are 4 ani și necesită a treia operație. După prognozele medicilor, aceasta ar trebui să fie ultima în înlăturarea defectului. Costul operației este de 7094 euro. Din păcate, starea financiară a familiei nu permite achitarea în întregime a acestei operații. Dar este posibilitatea de achitare a unei părți din sumă, în mărime de 2100 euro. Ca urmare, este nevoie de mai adunat 5000 euro (~ 110 000 MDL).

Este în puterile noastre să ajutăm micuța inimă să bată în unison cu cea a mamei, să adoarmă liniștit în pătucul lui, și niciodată să nu-și aducă aminte de boală.

Diagnoza: Viciu cardiac congenital
Colectați:
110 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener