Ghirghircic Victoria, 10 ani

2222

Colectarea banilor este închisă!

S-AU STRÎNS 192 688 DE LEI

E înfricoşător atunci când un copil îşi dă seama că poate muri. Este înfricoşător atunci cînd fetiţa îi spune mamei sale: „ De ce permanent mă duci la spitale, oricum eu degrabă voi muri.”
Victoria are 10 ani. A obosit deacum să fie bolnavă şi să primească tratamente. Ea are ciroză hepatică criptogenică. Fetiţa toată viaţa respectă o dietă strictă. La fiecare 3 luni Victoriţa este internată în spital.
Timp de mulţi ani medicii au suspectat că fetiţa născută prematur are hepatită ( s-a născut cu ficatul mărit). Şi doar la 7 ani i-a fost pusă diagnoza: ciroză hepatică.
Mama ei nu se lasă învinsă, fetiţa permanent se află sub supravegherea medicilor. În luna mai, Victoria a fost sub supravegherea medicilor spitalului Sfintei Marii (Or. Iaşi). De curînd s-a întors din Romînia, unde a făcut o examinare completă la Institutul Clinic Fundeni.
Victoriţa are nevoie de transplant de ficat. Nimeni din rude nu este potrivit ca donator. Fetiţa va fi pusă în lista de asteptare pentru transplant hepatic.
În faţa familiei stau 2 probleme mari: timpul şi banii. Operaţia trebuie efectuată înainte de pubertate (12-13 ani). În caz contrar – va surveni moartea. Spitalul Romîn „Institutul Clinic Fundeni” poate face operaţia de transplantare. Costul ei este de 50 110 euro.
Singurul bărbat în familie este Artiom, care are 2 ani. Mama nu are pe nimeni pe care ar putea să conteze. Femeia trebuie de una singură să se lupte cu boala şi cu starea de spirit pesimistă a fetiţei. Victoriţa vorbeşte foarte des de moarte. Mama se străduie să-i distragă atenţia prin activităţi plăcute: pictură, broderie. Victoria se descurcă bine dar problemele neurologice şi psihologice se simt constant.
Această istorie grea a luptei pentru viaţă poate avea un sfîrşit fericit, la fel ca în filme. Regizorul acestui film poate deveni fiecare doritor.

Diagnoza: Ciroză hepatică criptogenică
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener