Grigoreva Marina, 18 ani

2222

COLECTAREA DE FONDURI ESTE ÎNCHISĂ!

AU FOST ADUNAȚI: 240 500 LEI

Este istoria unei domnişoare drăguţe Marina Grigorieva, care are o mamă grijulie şi mulţi prieteni, dar… nu poate merge. Marina are 18 ani.
Istoria bolii a început în clasa a II. Pînă la 8 ani fetiţa creştea un copil vioi şi curios. Totul a început de la vaccina planificată, după care sănătatea copilei brusc s-a înrăutăţit. I-a scăzut considerabil vederea, iar la sfîrşitul anului s-a depistat atrofierea parţială a nervilor vizuali la ambii ochi. Investigaţiile făcute asupra creierului nu au depistat nici o schimbare la acesta: cauza atrofierei nu a fost stabilită. Cînd Marina a împlinit 10 ani, s-a pronunţat încordarea la muschii şi ligamentele picioarelor, iar ca rezultat s-a dezvoltat paparezul spastic de jos. Marina a început a umbla în vîrful picioarelor, dar permanent se împiedica şi cădea jos.

Investigaţiile repetate asupra creierului şi a regiunii lombare nu au depistat patologii. Aici, în Chişinău, i-a fost stabilit diagnosticul preliminar – paraplegia lui Strumbell, însă acesta nu a putut fi confirmat la centrul genetic republican. Rudele au încercat din răsputeti să stopeze progresul bolii: cure de tratament, proceduri de reabilitare, exerciţii la aparate speciale, tratamente la sanatorii. Toate însă au fost zădarnice. Spastica creştea, copila trebuia susţinută permanent ca să poată merge.

În mai 2011 Marina a făcut investigaţii la Moskova, la Centrul ştiinţific medico-genetic. Însă iarăşi nu s-a putut confirma diagnosticul preliminar. Mamei i s-a comunicat că cu această formă de boală medicii s-au ciocnit pentru prima dată.

Mai tîrziu Marina a urmat şi investigaţii în Spitalul Psihoneurologic pentru Copii Nr. 18 din Moskova. Fără nici un rezultat. Diagnosticul nu a fost stabilit. În lipsa unui diagnostic, medicii au refuzat să intervină chirurgical pentru a stabili cauza bolii. Diagnosticul sclerozei dispersate a fost exclus.

În ultimii trei ani boala progrează nemilos.Tălpile copilei sunt atît de deformate, încît este aproape imposibil de încălţat. Se răsucesc în partea exterioară, Marina nu poate călca pe ele şi toate îi provoacă o durere puternică. Desinestătător copila nu se poate deplasa. Mamei îi vine foarte greu să o scoată afară, la plimbare. Casa, în care locuieşte familia, nu are ascensor, iar scările nu sunt prevăzute pentru cărucior.

Medicii din Rusia nu au putut diagnostica boala Marinei. Atunci am ajutat-o să plece în Germania. În faţa medicilor din Germania stă sarcina de a reduce încordarea spastică a muschiilor şi ligamentelor, pentru ca copila să se poate ţine pe picioare. Acest lucru va deveni posobil după intervenţia chirurgicală în timpul căreea în regiunea abdominală se va introduce o pompă medicală,menită să pompeze medicamentele direct în măduva spinării. Dozarea exactă a medicamentelor va reduce spastica musculară. Contul preventiv al clinicii pentru tratamentul şi investigaţiile necesare Marinei se estimează la 30 000 euro. Puţin timp mai devreme în contul clinicii universitare din orăselul german Vorţbur au fost transferaţi 8 600 euro, iar asta însemană că noi mai avem de adunat 21 400 euro.

Situaţia materială a familiei Grigoriev este una foarte complicată: mama îşi creşte copila singură; lupta cu boală în toţi aceşti ani i-a secătuit moral şi material, pentru că pînă acum au luptat pentru sănătatea copilei cu forţele proprii.

Marina şi mama ei, Irina, speră la ajutorul nostru, la compasiunea şi puterea binelui, pentru că această domnişoară drăguţă poate avea un alt destin.

Diagnoza: Paraplegie de tip Strumpell (diagnostic preliminar)
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener