Gurău Daniel, 8 luni

2222

COLECTAREA DE FONDURI ESTE ÎNCHISĂ!

După ajutorul nostru s-a adresat tînăra familie Gurău, care locuiește în raionul Glodeni. În martie acestui an în această familie s-a născut un copilaș multașteptat. Sarcina a decurs fără probleme, investigațiile planificate nu au depistat nici-o patologie.

La 1 martie 2013 pe lume a apărut Daniel, ce cîntărea 3800 gr și măsura 53 cm. În patruzeci de minute medicii au suspectat că copilul ar putea să sufere de atrezie a esofagului. De urgență copilul a fost transportat la Centrul Mamei și Copilului, unde pe 2 martie a fost întreprinsă prima intervenție chirurgicală. Medicii nu au reușit să unească toate părțile esofagului. A fost luată decizia de a duce copilul la clinica pentru copii nr.13 din Moscova, specializată în astfel de patologii.

Noi am deschis o colectare urgentă pentru că Daniel se afla într-o stare foarte grea. Era alimentat prin sondă, care era introdusă prin burtică. Din cauza salivei care se aduna pentru că copilul nu o putea înghiți, se dezvolta o formă grea de pneumonie. Probleme existau multe. Împreună am reușit să strîngem bani pentru a doua operație. Daniel împreună cu mama au plecat la Moscova.

În luna mai copilul a fost operat și foarte repede a plecat acasă. În septembrie Daniel iar a plecat la clinica din Moscova pentru investigații. În timpul investigațiilor a fost depistată stenoza esofagului (îngustare în regiunea unde a fost sutura), care nu permite alimentelor să pătrundă în stomac, dar le lasă în esofag pe care copilul mai tîrziu le vomită. Familia Gurău a fost nevoită să rămînă pe mult timp în Moscova, micuțul fiind supus lungilor proceduri de bujienaj (dilatare mecanică a esofagului). Locuința în chirie costă foarte mult în așa oraș mare, dar părinții lui Daniel luptă pentru sănătatea copilului lor și se bucură de succesele lui. Acum micuțul are opt luni. În sfîrșit i s-a permis să mănînce cu gurița, din linguriță. Băiețelul se poate lăuda cu cei trei dințișori ai săi. Este foarte activ, vesel și zîmbește mult. Și noi dorim foarte mult să-l ajutăm să parcurgă tot drumul spre recuperare.

Acum Daniel are nevoie de ultima cură de tratament. Costul ei constituie 162 000 de ruble (~64 800 lei). Părinții copilului nu mai știu de unde să ia bani. Ultimele luni de tratament și trai la Moscova i-au adus în mari datorii. Dar să se oprească acum nu se poate. Miza este sănătatea și viața lui Daniel.

Diagnoza: atrezia esofagului
Colectați:
64 800 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener