Ivan A., 10 ani

Colectarea banilor este închisă!

Ion s-a născut pe 22 martie 2001 în satul Ursari.  Era copil sănătos şi voinic. Se dezvolta normal, nu a avut probleme cu sănătate. Dar într-o zi a venit năpasta! La 9 septembrie 2004, când băieţelul de 3 ani se juca lângă casa sa, el a fost lovit cu o maşină, care mergea cu exces de viteză. Lovitura a fost foarte gravă. La volan era vecinul lor, care des umbla prin sat nerespectând reguli de circulaţie! Copilul, care era fără cunoştinţă, urgent a fost transportat la spital. Iar după aceasta a stat mult timp în comă. Medicii au i-au zis părinţilor, că dacă copilul va rezista 7 zile şi nu a muri, atunci el va trăi mai departe. Dar cum va fi el, după ce se întoarce conştiinţa, nimeni nu ştia.

Ionel avea o leziune cranio-cerebrală gravă. După coma copilul nu putea să meargă. În anul 2005 el prima dată a mişcat degete, chiar în ziua când la Ionel s-a născut frăţiorul – Gheorghe.

Ion a suportat multă durere şi chin pe calea sa spre însănătoşire. Datorită efortului medicilor şi părinţilor copilul merge singur. În 2007 el ş-a făcut primii paşi după accident. Fiecare an el trece tratamente de reabilitare în sanatoriile specializate.

La moment de faţă Ionel merge, zâmbeşte, recunoaşte părinţii şi fratele, se joacă. Dar accidentul nu a trecut fără urme – băiatul are retard în dezvoltare, şi cel mai grav – nu vorbeşte. Din ziua când a fost lovit de maşina el nu a rostit nici un cuvânt.

Profesorul Railean, medicul din Centrul Mamei şi Copilului, vede dinamica pozitivă în dezvoltarea lui Ivan A.. El presupune, că probabil noile tehnologii de tratament cu celule stem ar putea să-l ajute pe Ion să vorbească. Costul unui tratament de acest gen se diferă în dependenţă de ţară, unde se efectuiază.

După accident multe rudă s-au întors de la familia A.. Persoana, care este de vină de accident, nu le ajute de loc.

Părinţii vă roagă să le ajutaţi pe Ion să devină copil sănătos, din nou să audă de la el cuvinte mama şi tata.

Costul tratamentului în Centrul medical Biostem (Ucraina), 18 459 grivne , este foarte mare pentru părinţii copilului.


*Numele copilului este ascuns la cererea părinților, dupa ce colectarea de fonduri pentru tratament a fost închisă. Conform scrisorii de pe data 13.09.2012.

Diagnoza: Consecinţe traumei grave a traumei cranio-cerebrale cu sindrom ataxic, tetrapareză spastică, retard psiho-verbal.
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener