Ivașcu Inesa, 1 an

inessa

Primele zile ale noului an i-au adus familiei Ivașcu o mare nenorocire. În dimineața zilei de 3 ianuarie 2018 mama a luat-o pe Inessa în brațe pentru a o încălzi. Iată așa, în brațele mamei, cu ochii larg deschiși, fetița a murit.

Luni întregi părinții au luptat pentru viața fetiței. Inesssa a suportat o intervenție chirurgicală pentru înlăturarea viciului cardiac congenital, dar starea generală a sănătății nu a permis continuarea tratamentului, fetița era prea slăbită. Când șanse pentru vindecare nu au mai rămas, mama a luat-o pe Inessa acasă ca să fie împreună în ultimile zile de viață.

Partea financiara – Au fost adunați 135 000 MDL. Dintre ei pentru investigații au fost cheltuite 16 000 MDL . Cea mai mare parte din sumă 102 515 MDL a fost transmisă companiei care a donat-o. Reieșind din situație mijloacele bănești au fost întoarse companiei.

Banii care rămân vor fi transferați pentru tratamentul lui Irina Cheleș.

Arhiv: Inesa Ivașcu s-a născut la 22/04/2015. După naștere medicii mi-a zis, că copilul e sănătos. Numai părinți au observant, că fetița creștea foarte încet. După o lună de viață medicii au depistat, că copilul are problem cu inima.

S-a constata, că copilul v-a trebui să treacă prin mai multe intervenții chirurgicale. Dar pentru aceasta, fetița trebuie să adaugă în kilograme. Timpul trecea, la 7 luni fetița cântărea doar 5kg. Părinții iarăși s-a adresat la medic cardiolog, dar acesta a refuzat să facă operația – fetița era prea mică și intervenția era pre periculoasă pentru ea, deoarece medicii din Moldova nu au utilajul special. Familia Ivașcu a nimerit într-un blocaj – cu greutatea mică copilul nu poate fi operat, iar boala nu nu permite fetiței să adaugă în greutate.

Singură soluție – intervenția chirurgicală la clinica cardiologică din Kiev. Dar părinții nu avea bani pentru a achita tratamentul. Însă, cu ajutorul rudelor și apropiaților, au colectat o parte din sumă. În ciuda faptului, că Inesa a nimerit la spital prea târziu și medicii se îngrijorau, la 1 februarie ea a fost operată cu succes. După intervenția fetița a început să crească.

Dar, pentru a menține efectul, este nevoie de a doua operație.

Părinții s-au adresat cu rugămintea să le ajutam la colectarea sumei necesare pentru a salva inimioara fetiței.
Din numele fondului rugăm toți oameni cu inimă mare s-o ajutați pe Inesa. Suma necesară – 6369 EUR (~ 135 500 MDL).

Нравится
Partener