Capmoale Maria, 9 ani

capmoale2

Toți părinții visează să aibă copii sănătoși, frumoși și de succes. Dar în ziua de azi avem tot mai mulți copii care se nasc bolnavi. Cu regret în acest grup a nimerit și Masha Capmoale, care are o lipoma congenitală (o tumoare benignă, care se poate dezvolta și crește). Lipoma se află pe gât, spate, mâină și degete. Ea încurcă fetiței îi afectează aspectul exterior, provoacă accese de asfixie, nu i permite să se miște liber și să se dezvolte.

In 2012 asociația noastră ”Salvați viața” împreună cu fundația din Rusia ”Predanie” au adunat fonduri pentru investigarea Mashei și efectuarea primei operații. Ea a avut loc în clinica Rogacev din Moscova. În 2014 ”Salvați viața” a mai ajutat-o pe Masha, atunci s-au adunat fonduri pentru a doua intervenție.

După fiecare operație Masha se simțea mult mai bine. Asfixia chinuitoare trecea, apărea dorința de joacă, interacțiune cu semenii ei, somnul se ameliora semnificativ. În toamna 2016 tumoarea iarăși a început să crească, apăsând pe treminațiile nervoase și pe vase. Fetița a început să doarmă rău, a devenit pasivă, zâmbind din ce în ce mai rar. Fiecare operație este legată de un risc mare pentru Masha, deoarece tumoarea trece prin mușchi, nervi, vase. Fiecare anestezie și perioada post-reabilitare influențează activitatea inimii și starea ei psihică. Medicii nu pot să determine clar de ce a apărut această tumoare, care sunt factorii ce influiențează creșterea ei și cum ea poate fi oprită.

Masha este un copil foarte blând și pozitiv, ea merită să fie sănătoasă și fericită. Anul acesta a mers în clasa I. Cu regret, societatea noastră nu este foarte tolerantă față de copiii mai deosebiți. Dar totuși Masha a reușit sa-și facă noi prietene: Vitalina și Sofia sunt mereu lângă ea. Mashei îi place să facă păpuși, să deseneze, să cânte. În viitor ea visează să devină cântăreață. Cea mai preferată operă muzicală a ei fiind ”Muzica îngerilor” de Mozart. Or, nu degeaba muzica aceasta are asemănare cu lumea interioară a Mashei, la fel de luminoasă și blândă.

Svetlana Capmoale, mama fetei, mătușa și bunica speră foarte mult că organizația noastră ”Salvați viața” împreună cu oamenii empatici o vor ajuta pe fetița lor. Anunțăm deschiderea adunării de fonduri în suma de 575 150 RUB (~184 050 MDL).

Diagnoza: Limfangiom de proporţii a gâtului şi spatelui
Colectați:
184 050 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener