Cătărău Andrei, 4 ani

20160414_185116

La noi s-au mai adresat familii, care se confruntă cu diagnosticul sever ”artrogripoză”. Împreună monotorizăm starea de îmbunătăţire a lui Ivan Statnic, ce se află sub un tratament intensiv. Artrogripoza este o adevărată nenorocire. Problemă care a intrat şi în casa familiei Cătărău. Fiul cel mic, Andrei a fost un copil mult aşteptat. Mama avea grijă de sănătatea proprie în timpul sarcinii, a trecut toate investigațiile necesare, și înainte de naştere medicii nu au depistat nicio patologie a fătului.

După naşterea băieţelului, văzînd reacţia medicilor, mama a înţeles că ceva nu-i în regulă cu copilul. Brațele lui erau drepte, nu se vedeau articulațiile și degetele erau deformate. După externare, a fost consultat de cei mai buni medici ortopezi din Moldova. Din păcate, medicii din Republica Moldova sunt lipsiți de putere pentru ai ajuta, astfel familia a fost nevoită să apeleze la clinicile din străinătate. În timpul consultărilor la Institutul Ortopedic Pentru Copii ”G.I. Turner” (or. Sankt-Peterburg), medicii le-au dat speranța că copilul poate fi vindecat și că va putea duce un mod obișnuit de viață. Dar pentru aceasta sunt necesare 6 operații. 5 operații deja au fost suportate. Fiecare din ea costând peste 200 de mii de ruble. Organizația noastră a ajutat familia Cătărău, inițiind de multe ori colectări de fonduri. Și de fiecare dată am auzit cuvinte de profundă recunoștință din partea părinților băiatului.

Astăzi Andrei are cu ce se lăuda: mănâncă singur, încearcă să scrie, să deseneze, se joacă, înoată. Nu-i reușește tot dar se străduie foarte mult. Obositoarea și dureroasa gimnastică zilnică băiatul o suportă cu stoicism, pentru că vrea foarte mult să se învețe să miște mâinile ca toți.

Pe 19 iunie, Andrei este programat la o spitalizare de urgență. Urmează o altă etapă de tratament. O parte din bani părinţii au reuşit să-i adune și spitatul este gata să interneze copilul fără o achitare în avans. Însă fără toți banii pentru tratament, terapia va fi incompletă și nu va aduce rezultatul dorit.

Cu mari speranțe familia Cătărău așteaptă ajutorul nostru. Andrei iar are mare nevoie de noi!

Diagnoza: artrogripoză.
Colectați:
30 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener