Lașcova Ana, 6 ani

lascova_ana

Colectarea banilor este închisă!

Relatează mama Anei:
Încă de pe la vîrsta de douăzeci ani visam să am o fetiţă. Cînd mergeam la plimbare cu prietenele şi vedeam mamele tinere cu cărucioare şi copii, le invidiam, pentru că îmi imaginam imediat cum voi avea grijă de fetiţa mea. Peste cîţiva ani m-am căsătorit şi am rămas însărcinată. Sarcina a fost una normală, fără complicaţii, regulat mergeam la medic pentru consultările necesare. La cinci luni medicii ne-au comunicat ca vom avea o fetiţă şi imediat am decis ca o vom numi Anea. Cu două săptămîni înainte de naştere am fost internată în spital la păstrare, pentru că au apărut probleme legate de tensiune şi  dureri de inimă. Naşterea a fost foarte grea, iar la cea de-a 42-a săptămînă, la 12.12.2005, s-a născut micuţa noastră.

Copilul nu plîngea, nu respira,timp de zece minute medicii încercau să o readucă la viaţă.
Primele patru zile medicii au luptat pentru viaţa micuţei noastre, iar şanse de a reuşi practic nu erau.Toată familia a fost moral pregătită pentru moartea fetiţei. Peste o săptămînă starea ei s-a stabilizat, dar în barocameră, hrănită prin tub, ea s-a mai aflat încă două săptămîni. Medicii ne-au recomandat să ne dezicem de ea, spunînd că noi suntem tineri, iar copilul este invalid p
entru toată viaţa. La un an fetiţei noaste i-a fost stabilit diagnosticul:paralizie cerebrală. Derept urmare a unei hemoragii s-au atrofiat ambele emisfere ale creierului. Căpşorul nu se măreşte în volum.Acum ea are cinci ani, dar nici pînă acum nu ţine căpşorul, nu poate şedea, nu poate ţinea nimic în mînă, nu vorbeşte, mănîncă doar produse fărîmiţate minuţios. Volumul capului e doar de 45 cm, ca la un copil de zece luni. Din cauza tonusului muscular i s-a dezvoltat scolioza coloanei vertebrale, s-a deformat cutia toracică. Copilul este nevoit să stea zile întregi într-un corset strîns. Rămîne în urmă semnificativ în ceia ce ţine de dezvoltarea fizică şi mentală. Din păcate,  paralizia cerebrală nu se tratează, iar toate cheltuielile noastre materiale au fost zădarnice.

Anea a urmat cîteva cure de tratament în centrele de reabilitare, dar, din păcate fără schimbări. În cazul nostru putem să o ajutăm prin două metode: prin introducerea celulelor stem sau prin metoda stimulării funcţilor creierului. Aceste metode ne-au  fost propuse la Moskova, la centrul medical KORTEX. Colaboratorii centrului ne-au comunicat că contul spre plată cu lista procedurilor îmi va fi trimis după 25 martie anul curent, iat pe 19 iulie noi putem merge la Moscova pentru a urma tratamentul. E un tratament costisitor, care necesita circa 129 400 mii de ruble rusesti, care fac aproximativ 4 600 de dolari. Nu dispunem de suma dată, pentru ca munceşte doar soţul, iar apropiaţii noştri nu au posibilitate să contribuie financiar.
Ne putem toată speranţa, în oamenii de bună credinţă care o vor ajuta pe Anea şi ea va putea merge pe propriile picioruşe pe acest pămînt.

Diagnoza: Paralizie cerebrală în formă severă
Colectați:
80 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener