Madan Katea, 5 ani

Katia

COLECTAREA DE FONDURI ESTE ÎNCHISĂ!

În familia Madan au venit necazuri unul după altul. Pe 29 iulie 2009 s-a născut o fetiță minunată pe nume Katiușa, dar cu o formă complicată al viciului cardiac- tetrada Fallot. Doar la 3 luni fetița a suportat prima operație pe cord, iar la 1 an si 9 luni- cea de a doua operație. Ambele intervenții au fost făcute la Chișinău. Acum medicii au ca sarcină corectarea radicală a viciului. Insă investigațiile , efectuate în Moldova au arătat că problema e și mai serioasă. La Katea lipsește vena către plămânul stâng. Ea are nevoie de o intervenție de urgență de reconstruire a venei. Astfel de operații complicate nu s-au mai efectuat in Moldova și riscul de deces în timpul intervenției este foarte mare. Prognozele medicilor sunt – 70% că fetița nu va rezista și va muri. Dar timpul trece….

Katiusha e o fetiță zglobie și vioaie, ea vrea să fie la fel de activă ca și alți copii. Însă cianoza si dispneea ( sufocarea) e atât de acută că ea poate face doar câțiva pași și acelea cu greu.Întrebarea copilului despre când ea va putea fi la fel ca și ceilalți copii, o face pe mamă să plânga.

Unica salvare este să efectuieze operația peste hotare in Germania, dar costul tratamentului e foarte mare pentru o familie tânara cu venituri medii.

Spre regret, cu aceasta necazurile familiei Madan nu se termină. Mama Katișei e in a 35-ea săptămână de sarcină, iar baiețelul incă ne-născut a fost diagnosticat și el cu aceiași patologie a cordului, ca și sora lui- Tetrada Fallot, cu o formă gravă de hipoplazie a arterei pulmonare, stenoza arterei pulmonare, defect al septului interventricular. Bebelușul are nevoie de operație imediat după naștere. Medicii din Moldova nu pot efectua o astfel de intervenție. Peste hotare mama va naște prin cezariană și imediat după aceasta nou-născutul va fi operat.

E nevoie de o sumă mare de bani. Statul nu oferă ajutor. Unica speranță este Dumnezeu și noi cu voi.

Katea trebuie să plece în Germania cât se poate de repede, costul operației 28 980 Euro (~ 590 600 MDL).

Situația familiei Madan este extrem de complicată. Cum e să ai frică pentru ambii copii? Noi nu știm. Dar tindem să credem că cei, care vor citi această istorie nu o vor uita și vor acorda ajutor.

Diagnoza: Tetrada Fallot, atrezia ramurei de stânga a arterei pulmonare.
Colectați:
157 760 MDL
De colectat:
432 840 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener