Palanciuc Mariana, 5 ani

2222

Din scrisoarea mamei: “Buna! Mă numesc Palanciuc Elena. Nu este e o ruşine pentru mine să aud, că sunt mamă, care îşi educă copiii singură. În viaţă, se întîmplă multe, fiţi de acord. Da, uneori este foarte greu, dar întotdeauna găseşti forţe pentru a merge înainte. Mă consider o femeie foarte bogată, pentru că comoara mea sunt cei trei copii ai mei. Trăim într-o familie unită în orăşelul Ştefan Vodă.

Pe fiica cea mai mică cu patru ani în urmă am numit-o Mariana, ceia ce se traduce ca «frumoasa tristă» sau «har amar.» Totul a început la 33 de săptămâni ale sarcinii,cînd m-i s-a început prematur naşterea.

O săptămâna am fost internată în spital, sub picurători, în speranţa de a-mi salva copilul dorit. În noaptea de duminică, s-au început durerile naşterii, iar exact cu o zi mai târziu, doctorii mi-au indicat procedura numită stimularea naşterii. Copilul vinea cu picioarele înainte. A fost foarte greu. Fiica mea sa născut vineţie, nu striga, cu o greutate de 1.600 kg şi 37 cm. Micuţa mea a fost transportată în secţia terapie intensivă şi plasată într-o boxă speciala, unde a petrecut trei zile, fiind hrănită cu glucoză. După aceasta, am fost transferaţi la o altă unitate de terapie intensivă. Copilaşul a fost hrănit şi a primit medicamente prin intermediul unui seringi ataşate de un cateter.

O lună mai târziu, atunci când greutatea copilului a ajuns la 1.650 kg, am fost externate. De atunci, în fiecare lună mergeam regulat la medic, care ne asigura că copilul creşte şi se dezvoltă fără nici o patologie. Am primit toate vaccinile necesare. Apoi, când am atenţionat medicul, că copilul meu de opt luni, încă nu ţine singur căpşorul şi nu poate şedea aşezat, am auzit un singur argument:copilaşul este încă prea mic pentru aceasta.

Cînd Mariana a împlinit un an am venit în Chişinău, unde am fost internaţi în spital pentru proceduri. Aici, ne-au dat aceleaşi garanţii, că nu este nimic grav. Dar în timpul investigaţiilor medicale s-a stabilit că copilul meu este bolnav. Diagnosticul: paralizie cerebrală, dipsplozie spastică, în fază cronică reziduală.
Astfel, la un an şi trei luni a început tratamentul fetiţei mele. Am primit primul grup de invaliditate. Copilul primea «Actovegin», «Sonopaks», «Spaskuprel», «Cerebrolysin», «Cortexin», «Pantolgam», «Cinarizină” şi alte preparate pe care Mariana le ia şi până acum.
O dată la trei luni mergem la spital pentru tratament şi reabilitare. Astfel, am fost la Chişinău, la Centrul Mamei şi Copilului, la Odesa la Centrul de reabilitare a copiilor cu handicap «Viitorul». De două ori Mariana a primit soluţia injectabilă «Botox.» Din păcate, pînă la acest moment nimic nu ne-a ajutat.
Acum contez foarte mult pe înţelegerea şi compasiunea celor ce nu pot rămîne indiferenţi faţă de durerea altora. Să fii mama unui copil bolnav – nu e uşor. Mental, fiica mea de patru ani se dezvoltă în mod normal, multumesc lui Dumnezeu. Cu toate acestea, nu poate să meargă – îşi pierde imediat echilibrul. Să stea singura pe propriile picioare, nu poate, trebuie neapărat să se ţină de mîna cuiva.

La 16 noiembrie la noi vin medicii din oraşul Tula (Rusia). Vor opera copii din Republica Moldova. Medicii promit, că după al doilea operaţia la muşchii picioarelor prin metoda Dr. Ulizibat, Mariana va putea să meargă încă mai bine.

Esenţa metodei Dr.Ulzibat presupune tăierea cicatricelor muschilor special concepute pentru acest lucru cu un bisturiu special, cu care se poate opera fără tăierea unei porţiuni de piele extinsă. Operaţia are un impact redus asupra organismului, acest fapt va permite efectuarea ei pe mai multe porţiuni concomitent. În comparaţie cu tehnicile tradiţionale, această metodă reduce esenţial durata de recuperare postoperatorie (de la o zi la două săptămâni, în funcţie de locaţia contracţiilor) şi reduce probabilitatea proceselor recurente.

Cred şi sper, că pentru copilul meu această operaţie este vindecarea. Intervenţia este preconizată pe data de 16 noiembrie. Costul intervenţiei chirurgicale este 700 EUR (după cursul BNM la ziua achitării).

Din păcate, singură, din economii nu pot să adun suma de bani necesară. Aşa am decis să cer ajutor de la oamenii buni. Vă rog, ajutaţi-mă, să-mi pun pe picioare micuţa mea!”.

Anterior ONG «Salvaţi viaţa» a achitat pentru Mariana o intevenţie prin metoda lui Dr.Ulzibat şi reabilitarea în Eupatoriu. După acestea fetiţa a început să meargă mai bine. Dinainte ea mergea numai pe vîrfuri, iar acuma păşeşte cu talpa întreagă. Pînă la intervenţia şi reabilitarea copilul nici în somn nu putea schimba poza. Actualmente Mariana singură se răstoarnă, este mai mobilă şi activă. Mai des zîmbeşte!

Pînă la intervenţia a mai rămas doar o săptămînă. Vă rugăm pe toţi să acordaţi atenţia şi s-o ajutaţi pe Mariana!

Diagnoza: paralizie cerebrală, dipsplozie spastică, în fază cronică reziduală
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener