Luca Mihaela, 3 ani

2222

Colectarea banilor este închisă!

Mihaela sa născut la 10.12.2007. La 10 luni de la naştere, mama sa a observat o neobişnuită luminiscenţă a pupilei ochiului. Părinţii s-au adresat medicului oftalmolog de la spitalul pentru copii „E. Coţaga” din Chişinău. De acolo fetiţa a fost transportată urgent la Odessa, la Institutul Filatov. Micuţa a fost examinată sub narcoza generală, iar examinarea a confirmat diagnoza îngrozitoare – retinoblastomă bilaterală (cancer al retinei ochiului). Medicii au comunicat ca ochii micuţei trebuie înlăturaţi; a urmat un curs de chimioterapie, care a fost efectuat la Chişinău, la Institutul Oncologic. Apoi iarăşi investigări la Odessa, şi din nou cura de chimioterapie. Între timp am început a căuta clinici în Europa, Moscova, Israel, care ar putea trata micuţa, iar la 24.11.2008 am plecat în Germania pentru investigare. După efectuarea acesteia, medicii ne-au încurajat, spunându-ne că ochii fetiţei pot fi salvaţi. Pentru aceasta e necesar de a face încă o cură de radioterapie.

Ne-am întors la Chişinău şi ne-am adresat cu o rugăminte de susţinere către Primăria municipiului Chişinău şi ziarul „Argumente şi fapte”. Mulţumim din suflet celor care au răspuns la rugămintea noastră şi ne-au fost alături. Banii adunaţi ne-au ajuns pentru tratament şi investigările ce au urmat. În februarie-martie am făcut o cură de radioterapie în or.Essen. Pentru prevenirea apariţiei noilor focare de cancer e necesar de a merge la investigare peste fiecare 10 săptămâni, în decurs de minimum 5-6 ani. După ultima cură de chimioterapie fam. Luca a fost la investigare de trei ori. Următoarea e planificată pentru noiembrie 2010. Fiecare investigare costă 800 euro. Tatăl Mihaelei lucrează la uzina de sticlă,în funcţie de şef al schimbului, iar salariul este mic. Mama micuţei este soră medicală la grădiniţa pentru copii. Mihaela mai are un frate mai mare, care este acum elev în clasa a treia. Pentru familia Luca această sumă, necesară la fiecare trei luni – este una foarte mare. De aceea părinţii fetiţei au hotărât să se adreseze cu o rugăminte de ajutor.
Mihaela este un copil multaşteptat, ea este dezvoltată contrar vârstei pe care a împlinit-o. Părinţii Mihaelei speră ca cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, neindiferenţi faţă de durerea altora, vor reuşi să ducă la bun sfârşit tratamentul şi vor salva micuţa!

18.12.2010: Pentru investigaţiile în Germania, planificate pe februarie, AO «Salvaţi viaţa» a acordat 11 000 lei. Toate mijloacele, care vor veni pentru Mihaela, vor fi alocate pentru investigaţiile planificate pe luna mai.

Diagnoza: retinoblastomă bilaterală (cancer al retinei ochiului).
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener