Morarescu Vlad, 7 ani

2222

COLECTAREA DE FONDURI ESTE ÎNCHISĂ!

Vlăduţ are 7 ani. De la naşterea sa este nevoit să se acomodeze la o viaţă fără vedere. Cînd copilul a împlinit 4 luni, mama sa a observat că acesta nu reacţionează la nimic. Plîngea mereu şi se temea de orice mişcare. Examenul medical a stabilit că Vlăduţ nu vede nimic. După o cură îndelungată de tratament, ochişorul drept a început a vedea doar la 10 %, iar stîngul – abia de putea desluşi lumina.

Vlăduţ merge la o şcoală obilşnuită, pentru că în satul unde locuieşte nu există o şcoală specializată. Este un copil curios, cunoaşte mult mai multe decît semenii săi din clasa I. Însă îi vine foarte greu să scrie, nu poate fi chemat la tablă, deşi cunoaşte perfect alfabetul.

În timpul liber Vladuţ priveşte la televizor emisiuni cu caracter dezvoltativ şi se joacă în curtea casei cu prietenii săi.

În mahalaua lui sunt copii care sunt mereu bucuroşi să-l primească în gaşca lor, la joacă, dar sunt şi din cei care îl necăjesc, pentru că el vede foarte rău şi nu poate să se apere.

Medicii de la centrul medical „Ovisus” sunt gata să-l ajute pe Vlăduţ să-şi recupereze vederea. Este necesar ca copilul să suporte o intervenţie chirurgicală. Astfel Vlăduţ ar putea trăi o viaţă deplină, la fel ca şi semenii săi. Costul intervenţiei 34 140 lei.

Vladuţ mai are 2 surori mai mari, ele sunt sănătoase şi învaţă la şcoală. Mama este angajată în calitate de muncitor la ferma agricolă din sat, tatăl nu munceşte, el se ocupă de educaţia copiilor. Să întreţii familia de una singură este foarte greu, mai ales cînd unul din copii este bolnav şi are nevoie de intervenţie chirurgicală. Mama, de una singură, nu poate aduna aceşti bani, iar copilul trebuie salvat.

Ne adresăm către toţi cei, ce ne pot ajuta în colectarea mijloacelor băneşti. Nu rămîneţi indiferenţi faţă de durerea acestui copil.

Haideţi să-l ajutăm pe Vlăduţ să vadă feţele apropiaţilor săi, să devină cel mai bun elev din clasă, să se înveţe să se apere de cei care îl necăjesc, să se elibereze de complexe şi să vadă ce minunată e această lume!

Diagnoza: Stratificarea retinei
Colectați:
34 140 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener