Nicolaev Vlad, 4 ani

nicolaev_vladic

Colectarea banilor este închisă!

Din scrisoarea mamei: „Bună ziua. Mă numesc Alina Nicolaev. Sunt diabetică de 14 ani și invalidă de grupa a II-a. Ca și orice femeie, mi-am dorit mult un copil, deși medicii nu le recomandă pacientelor care suferă de diabet zaharat de tipul I să rămînă însărcinate. Prima sarcină s-a încheiat tragic: în luna a opta, cu anestezie generală, mi-a fost extirpată apendicita și copilașul nostru a murit. A fost o pierdere foarte grea pentru noi, dar nu am disperat.

Minunea s-a întîmplat pe 1 iunie 2007, de ziua internațională a copilului. A apărut pe lume feciorașul nostru Vlad. Totul era în regulă, pînă cînd, la vîrsta de 3 ani, s-a depistat că are splina foarte mărită, în rezultatul hipertensiunii portale.

În noiembrie 2011, medicii de la Centrul Ocrotirii Sănătății Mamei și Copilului i-au stabilit diagnoza exactă: formațiune cavernoasă a venei porte și a ramificațiilor ei, hipertensiune suprarenală cu formarea multor colateralii portosistemice. La moment, Vlad are nevoie de o intervenție chirurgicală la Moscova, deoarece în țara noastră copiii nu sunt supuși unor astfel de operații. Cu cît mai repede va fi operat, cu atît mai bine, deoarece este foarte sporit riscul unei hemoragii (venele sunt slabe). Tăticul nostru muncește cît doi, fiindcă în tot acest răstimp eu am stat acasă cu băiețelul. Din cauza schimbării frecvente a locului de trai, nu l-am putut nicidecum aranja la o grădiniță. Nu dispunem de propria noastră locuință, iar salariul soțului ne ajunge doar pentru achitarea chiriei, a serviciilor comunale și pentru procurarea strictului necesar.

Acum băiețelul are 4 ani și jumătate. Merge la grădiniță. Este multilateral dezvoltat, îi place să deseneze și să se joace cu puzzle. Vlad vrea să devină medic, ca să vindece oamenii, la fel ca „nenea Gheorghe”, chirurgul nostru.

Costul intervenției la Spitalul Clinic pentru Copii nr. 13 „N.F.Filatov” constituie 98 275 de ruble rusești, echivalentul a 3070 de dolari SUA. Potrivit opiniei medicilor, o intervenție chirurgicală reușită garantează însănătoșirea completă a fiului nostru. Din păcate, noi nu dispunem de acești bani. Vă rugăm mult să-l ajutați pe copilul nostru să se însănătoșească!”

Noutăți:

29.01.2012: Cu părere de rău, Profesorul Razumovski nu a putut veni în Republica Moldova din cauza ca itinerarul zborului Moscova-Chișinau-Mosocova a suferit careva modificari. Profesorul Razumovski este Șef de sectie la spitaul nr. 13 “Filatov”, iar noile propuneri privind zborul nu au fost acceptabile pentru dumnealui. Acest fapt l-ar fi impus să se rețina cu cîteva zile in RM, dar în Rusian este așteptat  de pacienți. Astfel, colectarea fondurilor pentru Vladic a fost deschisă din nou, iar pîna în prezent am acumulat 11 300 lei.

Diagnoza: formațiune cavernoasă a venei porte și a ramificațiilor ei, hipertensiune suprarenală cu formarea multor colateralii portosistemice.
Colectați:
11 300 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener