Negura Nikulina, 12 ani

2222

Nikulina şi mama ei de mult timp au nevoie de o procedură permanentă, fără de care nu pot trăi – hemodializa. Familia ne-a solicitat ajutorul: au nevoie de medicamente şi asistenţă.

Dragi prieteni, colectarea mijloacelor băneşti pentru Nikulina Negură a fost încheiată! Conducerea băncii VICTORIABANK donează din fondul de depozit social «Caritate» 40 000 lei pentru tratamentul anual al Nikulinei şi al mamei sale. Mama Nikulinei aduce sincere mulţumiri tuturor celor care au ajutat familia lor. Aceasta este o mare fericire şi un minunat cadou de sărbători. Acum, ele un an întreg nu vor trebui să-şi făcă griji cu privire la medicamente, şi Nikulina va primi la timp medicamentele de care are nevoie. Vă mulţumim mult!

Am fost rugaţi sa ajutăm familia Ludmilei Negura. Să contribuim cu ce putem: – alimente, îmbrăcăminte, bani pentru medicamente. Astfel de cazuri sunt numeroase; acest caz este însă unul dificil, pentru că este greu să trăieşti la ţară şi să creşti un copil bolnav şi o adolescentă, care îşi face studiile la colegiu. Situaţia se complică şi de faptul că mama (Ludmila), este invalid I grup. Boala este avansată, astfel încît o recuperare totală este imposibilă. Ludmila se simte mai bine numai periodic, mai des însă tot mai rău. Boala care o chinuie ia provocat complicaţii la inimă. Familia este formată din 3 femei, dintre care doi membri sunt minori. Tata ia abandonat şi nu s-a interesat niciodată de soarta fiicelor sale. Cităm scrisoarea mamei:
«Numele meu este Ludmila Negura. Sunt invalid de I grup de 8 ani.

Am două fete minore: Irina, cea mai mare, îşi face studiile conform contractului în oraşul Bălţi, specialitatea operator – contabil; cea mai mică – Nikulina, este grav bolnavă, ca şi mine, si are nevoie de un transplant de rinichi.

Ambele, eu şi fiica cea mai mică, trebuie să ne supunem periodic procedurii de hemodializa în Chişinău, o procedură care pentru noi este una vitală.

Trăim din două pensii – a mea şi a mezinei. Primim 1.500 de lei lunar. Aceşti bani, abia ne ajung pentru măncare, noi însă avem nevoie şi de medicamente. O singură fiolă de medicament pentru hemoglobina costă 120 lei, iar noi după fiecare cură de hemodializă trebuie să urmăm tratamentul pentru hemoglobină.

Nu avem casa, trăim cu părinţii mei, care sunt în vârstă, şi care nu mă pot ajuta să vindec, să hranesc şi să învăţ fetele mele (atunci când în oaspeţie vine fiica mea cea mai mare, nu am nimic ce să-i dau – nici alimente, nici haine).

Boala mă împiedică să fac lucrul menager, greu suport efortul fizic, obosesc foarte repede. Nu avem o fîntînă în curtea noastră , după apă trebuie să merg la vecini, şi apoi să aştept şi să rog pe cineva să-mi ajute a scoate o galeata de apa din fântână, pentru că eu nu pot face asta.

Iarna noi îngheţăm, nu avem mijloace baneşti pentru a încălzi casa, şi administraţia locală nu vrea să ne ajute. Nu avem de la cine astepta ajutor: soţul ne-a părăsit când a aflat de boala mea.

Sunt disperată, ma simt absolut neputincioasă, boala mă împiedică să fiu puternică, suferinţa fiicei mă împiedică să cred în viitor, am rămas de la unu la unu cu boala şi durerea. Rog oamenii de bună credinţă să ajute familia noastră, să ne sprijine, să se roage pentru noi, pentru a mă ajuta să mă recuperez şi să se vindece fiica mea, deoarece pentru o mamă nu există un lucru mai chinuitor decît să-şi vada copilul suferind.

În plus, după dializă, pentru menţinerea organismului în lupta cu boala sunt necesare medicamente, pe care nu le putem cumpăra:

– Eprex 4000ЕД
– NeoRecormon 4000
– Repretin 4000
– Repretin 2000
– Venofer

Mai avem nevoie şi de preparate medicamentoase care conţin calciu, vitamine, iar acestea sunt foarte costisitoare pentru bugetul nostru familial.

Din păcate, părinţii mei nu numai că nu pot, dar nici nu vreau să ne ajute.Tatăl meu ne alungă de acasă, ne stinge lumina, însă nu avem unde merge. Am obosit de această luptă continuă – ducem lipsă de cele mai elementare lucruri şi de alimente.”

Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener