Pogorevici Nichita, 1 an

2222

Colectarea banilor este închisă!

AU FOST ADUNAŢI: 188 230 LEI

Copiii sunt bucuria nemărginită la care visează fiecare. Eu cu soţul deasemenea am avut un vis, dar fericirea se lăsa aşteptată. Timp de 5 ani am trăit doar cu speranţa … Minunea s-a întîmplat. Şi au început să curgă zilele fericite în care noi aşteptam să vină pe lume bebeluşul nostru Nichita.

La 2 decembrie 2011, la termenul de 33 de săptămîni de sarcină s-a născut un mic om- Pogorevici Nichita, care cîntărea 1330 gr şi măsura 39cm, şi încă cu diagnoza: buza superioară despicată. Supărarea, durerea, teama de necunoscut umpleau inimile noastre şi se părea că doar mama şi tata credeau că va supravieţui. Fiul s-a dovedit a fi puternic şi cu o mare dorinţă de viaţă. Spre surprinderea medicilor, a început să mînănce din sticluţă deacum la 2 săptămîni de viaţă, sonda nefiind deacum necesară. Noi ne-am bucurat foarte mult. Nu-i nimic că este micuţ, o să ieşim din spital, o să creştem, vom face totul pentru el.

La sfîrşitul primei luni de viaţă ne-au externat din spital cu icter, scaune incolore care nea-u fost explicate drept consecinţele naşterii premature, deoarece investigaţiile detaliate făcute nu au depistat nimic…

Timp de o lună icterul devenea tot mai pronunţat. Am fost internaţi la spital şi de atunci s-au început chinurile bebeluşului nostru: analizele care nu se mai terminau, perfuzii, injecţii; mutarea dintr-o secţie în alta cu speranţa stabilirii diagnozei corecte. Iar Nichita era foarte mic, la 2 luni acea doar 2 kg. A fost stabilită diagnoza: Atrezie biliară. Ca o sentinţă!!! Nu pot să ne ajute cu nimic, la noi în ţară astfel de copii nu sunt trataţi. Aşa şi ne-au spus:” Mai aveţi 3 luni, aşa copii mult nu trăiesc”. Şi gata. Timp de o lună fiul nu a luat în greutate nici-un gram, rezultatele analizelor din ce în ce mai rele, starea copilului a devenit critică, permanent plîngea, la 3 luni el deacum înţelegea cine şă de ce se apropie de el, şi încerca să se ascundă. A fost un moment cînd am crezut că viaţa s-a terminat şi doar plînsul băiatului ne impunea să trăim: iată-l, viiiiiu şi scump şi ne roagă să-l ajută. Dar cum să-l ajuţi, unde să te duci? Noi nu ştiam. Medicii noştri ne spuneau că nu ne va ajuta nimeni …

Noi ne-am dus la clinica „ Filatov”. Atrezia biliară nu a fost confirmată, s-a presupus Sindromul Alagille. Am început tratamentul. Starea copilului a început să se îmbunătăţească: a scăzut bilirubina, transaminaze, copilul a început să adauge în greutate. A apărut speranţa, SPERANŢA că totul va fi bine, copilul nostru se va însănătoşi. Cu diagnoza „ Sindrom de colestază. Diagnostic diferenţial între colangită sclerozantă primitivă şi disfuncţii metabolice” noi am plecat cu tratamentul conservator. Pe parcursul anului starea Nichitei a fost stabilă, razultatele analizelor deveneau mai bune, speranşa noastră devenea tit mai puternică. Doream fparte mult să să întîmp0le un miracol şi să dispară icterul şi mîncărimea insuportabilă. Dar mminunea nu s-a întîmplat… După un an starea copilului s-a înrăutăţit brusc.

La 7 martie am fost internaţi în stare gravă cu sindrom hemoragic, ascită. A petrecut o săptămînă în reanimare, unde nimeni nu credea în supravieţuirea lui, înafară de părinţi. Dar noi ştiam că el poate, va ieşi din starea asta ca să ne dee nouă şansa de a-l salva. Şi această şansă este – transplant de ficat. Starea lui acum este stabilă dar nimeni nu ştie pentru cît timp. Iar Nichita aşteaptă ca adulţii să facă aşa ca el să nu mai fie bolnav. Ca să nu mai aibă mîncărimea aceasta insuportabilă, din cauza căreia se trezeşte la fiecare jumătate de oră noaptea şi strigă, iar mama este lîngă el ca să-l legene şi să-l scarpine. Chiar şi prin somn, permanent îşi scarpină picioruşele, burtica, iar urechile sunt în sînge.

La noi în ţară nu se fac astfel de operaţii. Una din clinicele care fac transplanturi la aşa copii de mici este clinica Saint-Luc din Belgia. Dar aceasta este o operaţie scumpă, nu putem nicicum să o achităm. Costul operaţiei este de 97 000 de euro. De aceea ne adresăm tuturor. Ajutaţi-ne să salvăm acest copilaş micuţ, noi vom fi recunoscători pentru orice ajutor: organizaţional, informaţional, material… Oare copilul nostru nu a meritat să trăiască fără chinuri, doar el a trecut deacum prin atîtea. Aceasta este copilăria lui şi ar trebui să fie fericită.

Diagnoza: Ciroză hepatică. Insuficienţă hepatică
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener