Portean Valentin, 15 ani

valentin

Valentin s-a născut sănătos în anul 2000. Dar, din păcate, la virsta de 6 ani, Valentin a fost diagnosticat cu distrofie musculară progresivă. Este o boala grava caracterizata prin deteorarea progresiva a muschilor corpului. Familia lui a început lupta împotriva acestei boli în anul 2006, fiind-ui efectuate multiple operatii chirurgicale costisitoare, proceduri medicale si de reabilitare.

Valentin si parintii sai au sperat ca metodele avansate de tratament aplicate în cadrul Academiei Europene de Medicina din Polonia ii va ajuta sa invinga aceasta maladie. Atunci am ajutat familia Portean să colecteze fonduri pentru tratament în această clinică. Iar acum, după prima cură de reabilitare (care a durat 60 de zile), primele rezultate pozitive pot fi observate.

Sistemul imunitar si metabolismul baiatului s-a imbunatatit si mai multe functii locomotorii afectate, au fost recuperate. Muscii de la picioare, brate, spate, abdomen s-au dezvoltat mult mai bine precum și mușchii de la gat, care au devenit mai puternici. Datorita acestor progrese, Valentin este capabil să intoarca capul in ambele directii pe un unghi mai mare decit inainte. Tendoanele mâinilor și picioarelor au devenit mai flexibile, iar durerile articulare au dispărut complet. Sistemul cardiopulmonar functioneaza mai bine și acum Valentin se bucura de un somn linistit. El nu mai este afectat de durere, cum a fost inainte de tratament, fiind mai puțin obosit, capacitatea lui de a vorbi sa imbunatatit si el poate sta asezat cu mai multă încredere. Valentin a devenit activ și mai optimist. Capacitatea lui de a scrie cu mână sa îmbunătățit și el a început să efectueze toate exercițiile kinetoterapeutice mult mai ușor.

Când sa întors din Polonia, Valentin a sustinut toate examenele de la liceu și a primit diploma pentru realizare in invatamant. Iar in Liceul Teoretic Mihai Eminescu (orașul Anenii Noi) lui Valentin i-a fost acordat premiul pentru promovarea liceului său. El va continua studiile in acest liceu.

Familia sa este recunoscatoare tuturor celor carora le pasă de fiul lor și ii ajută sa acopere cheltuielile financiare asociate tratamentului.

Valentin a finalizat doar primul curs de tratament din cele sase necesare. Costul unui curs de tratament (cu o durata de 60 de zile) este de 13.000 de Euro. Părinții săi ne-au cerut din nou ajutorul. Astfel, anuntam redeschiderea colectarii de fonduri pentru Valentin în mărime de 200 000 lei, suma care va acoperi parțial costul tratamentului.

Vă rug mult să ne ajutați !!!!

Diagnoza: distrofie musculară progresivă Duchenne.
Colectați:
200 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața».

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807

Abonații Moldcell pot să-și aducă aportul său, trimițând un mesaj gol la numărul scurt 0445. Costul SMS-donație este de 30 lei.

Donează prin Portofelul Electronic Paynet

Pentru transferuri prin GlobalGiving

Give Now
Нравится
Partener General – Compania Modcell
Partener