Portean Valentin, 17 ani

portean1

Pe 2 mai, s-a stins din viață Valentin Portian. Timp de mai mult de 12 ani, el se lupta cu o boală genetică complexă – distrofie musculară progresivă Duchenne. În timpul iernii, s-a îmbolnăvit de o boală virală severă, ceea ce a dus la complicații grave. După o lungă perioadă de timp în terapie intensivă, Valentin a fost transferat într-o sală obișnuită. Părinții sperau că fiul lor va fi eliberat din spital cât mai curând, dar băiatul, epuizat de boală, nu a rezistat.

Nu este prima dată când apelăm la ajutorul dumneavoastră în cazul lui Valentin Portean.

Valentin s-a născut sănătos dar din păcate, la virsta de 6 ani, Valentin a fost diagnosticat cu distrofie musculară Duchenne. Este o boală gravă, care afectează mușchii întregului organism și, în cele din urmă, duce la pierderea completă a capacității de mișcare. Timp de 10 ani, Valentin luptă cu această boală, fiindu-i efectuate multiple operații chirurgicale costisitoare, proceduri medicale și de reabilitare. Recent, Valentin s-a întors din Polonia, unde a urmat cea de-a treia cură de tratament. Până în prezent, au fost posibile să se obțină rezultate semnificative și îmbunătățirea stării de sănătate. Mușchii lui Valentin s-au întărit și au crescut în volum, s-a îmbunătățit activitatea sistemului respirator , a apărut pofta de mâncare, a crescut rezistența organismului, au scăzut simptomele de oboseală. La moment, a dispărut complet durerea în articulații și membre.

Datorită perseverenței și voinței, băiatul își continuă studiile în liceu. Are mulți prieteni de seama lui din diferite țări, cu care comunică prin rețelele de socializare și care îl susțin. Valentin își face și planuri pentru viitor, vrea să devină un programator bun. În timpul liber el pictează, acest fapt îi ajută să-și exprime emoțiile. Visul lui cel mai mare este să se ridice în picioare și să învețe să meargă.

Familia Portean este recunoscătoare tuturor celor cărora le pasă de fiul lor și ii ajută sa acopere cheltuielile financiare legate de tratament.
Un curs de tratament (60 de zile) costă 13.000 de euro și el nu poate fi întrerupt, pentru a nu pierde rezultatele obținute.

Părinții au apelat din nou la ajutorul nostru și împreună cu dumneavoastră am dori să-i ajutăm. Astfel, anunțăm redeschiderea colectării de fonduri pentru Valentin în mărime de 200 000 lei, suma care va acoperi parțial costul tratamentului.

Нравится
Partener