Prindețki Victor, 16 ani

prindetkii

În familia Prindețki cresc 3 copii. Locuiesc ei la sat, au grijă de gospodărie, principalul venit al familiei este pensia bunicii și câștigurile ocazionale ale părinților.

Primului copil, Victor, la vârsta de 2 luni i s-a depistat cataractă congenitală, strabism. S-a dovedit că ochiul stâng nu vede deloc, iar dreptul – doar un pic. Băiatului i s-a stabilit invaliditate de grad I.

Toți acești ani baiatul trecea investigații medicale periodice, tratament specializat. Medicii au amânat operația pînă când băiatul ar avea 12 ani. Mai târziu însă medicii au propus părinților să se adreseze la alte clinici pentru că boala este într-o stare foarte avansată.

Intervenția chirurgicală cu laser îi va da lui Victor șansa de a vedea lumea (prin ochelari, desigur), deasemenea va scăpa de astigmatism, din cauza căruia băiatul nu se poate orienta în spațiu.

Aproape un om matur deja, Victor visează la independență, la însușirea unei profesii, dar boala ochilor îl încurcă să trăiască și să învețe pe deplin.

Din păcate, mult timp a fost pierdut. Dar nu trebuie să lăsăm mâinile în jos. Părinții au reușit să adune o parte din bani pentru operație (10 000 MDL), iar noi deschidem colectarea de fonduri pentru suma de 15 660 MDL.

Așteptăm salvatorii, gata să-l ajute pe Victor în situația dificilă în care se află.

Diagnoza: Cataractă congenitală. Degenerarea periferică a retinei.
Colectați:
6 372 MDL
De colectat:
9 288 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807

Abonații Moldcell pot să-și aducă aportul său, trimițând un mesaj gol la numărul scurt 0445. Costul SMS-donație este de 30 lei.

Donează prin Portofelul Electronic Paynet

Pentru transferuri prin GlobalGiving

Give Now
Нравится
Campanie de binefacere
Partener