Railean Valeria-Andreea, 11 ani

web-Railean-Valeria-Andrea

În raionul Fălești locuiește familia Railean. Valeriu și Diana cresc patru copii cu vârsta între 10-15 ani. În această familie este o boală care se transmite genetic pe linie paternă – Osteogeneza imperfecta. Aceastei maladii în popor i se mai spune ”boala oaselor de sticlă”. Persoanele care suferă de această maladie au oasele foarte slabe, deseori se fracturează. Cu înaintarea în vârstă, boala se mai oprește din avansare, oasele devin mai puternice, dar în copilărie fracturile sunt un fenomen constant. Iar consecințele rămân chiar și după ce oasele își revin, pentru că osul se deformează și doare în locul fracturii. Capul familiei, până la 18 ani, a avut 25 de fracturi ale membrelor. În consecință, Valeriu are un picior cu 2 cm mai scurt decât celălalt, de aceea nu poate mult timp să stea în picioare.

Din păcate, doi dintre copiii familiei au moștenit această boală. Dar, unica fiică , Valeria-Andreea suferă de Osteogeneza imperfecta în formă severă. La 11 ani fetița deja are 19 fracturi, dintre care 14 la piciorul stâng, ceea ce a dus la o deformare puternică a femurului stâng, piciorul a devenit mai scurt cu 7 cm. Ultima dată, Valeria a suferit o fractură în august 2015 – piciorul drept și cotul mâinii stângi. Deja de 9 ani fetița nu poate merge.

Pentru a se pune pe picioare, Valeria are nevoie de o intervenție chirurgicală de alungire a osului și implantarea unei tije telescopice, care va ajuta osul să se redreseze.

Din păcate, astfel de operații în Moldova nu se întreprind. Părinții au găsit o clinică la București care sunt gata să primească fetița. Aceasta este o șansă ca fetița să se poată scula din scaunul cu rotile și să se deplaseze de sinestătător. În fiecare zi și noapte Valeria se roagă lui Dumnezeu ca să se vindece. O dată a întrebat-o pe mama sa: ”De ce am picioare, dacă nu pot să merg?”. Printre lacrimi, mama s-a străduit să o calmeze, promițându-i că numaidecât va fi sănătoasă și că va putea să alerge.

Costul operației este de 45 000 de lei românești. Este o sumă colosală pentru familia Railean. ”Salvați Viața” deschide colectarea de fonduri în sumă de 200 000 de lei pentru Railean Valeria- Andreea.

Vă rugăm mult să ne ajutați să o vindecăm pe Valeria.

Diagnoza: Osteogeneza imperfecta (boala oaselor de sticlă)
Colectați:
200 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener