Rusu Sergiu, 11 ani

2222

Colectarea banilor este închisă!

S-AU COLECTAT: 14 400 LEI

Sergiu s-a născut la 20 iulie 2002. Copilul creştea sănătos şi puternic. Pe la un an începuse să spună primele cuvinte, ceea ce au bucurat nespus părinţii.

Dar în curînd cu băieţelul a început să se întîmple ceva ciudat. Dezvoltarea lui s-a oprit. Medicii multă vreme nu au putut stabili o diagnoză. Unii spuneau că e epilepsie, alţii- paralizie cerebrală, al treilea- paralizie cerebrală, retard mental profund, autism. Doar peste o perioadă lungă de timp i-a fost pusă diagnoza: autism.

Familia nu a fost în stare să se lupte cu nenorocirea împreună. Tatăl a plecat la muncă peste hotare. Mama l-a dat pe Sergiu la internatul pentru copii din Orhei, unde copilul a locuit mai mult de jumătate de an. Bolnav, abandonat, fără afecţiune şi îngrijiri. Cum oare i-a fost lui acolo?

Aflînd unde se află fiul, tatăl s-a întors şi l-a luat pe Sergiu acasă. Acum el locuieşte cu tatăl şi buneii. Băiatul nu şi-a mai văzut mama. Pe o perioadă de 7 ani Sergiu a făcut un singur tratament la un sanatoriu şi de 4 ori a fost la centrul de reabilitare.

Sergiu nu are surori şi fraţi, lui îi plac ambalajele de bomboane foşnitoare şi hîrtia. El nu vorbeşte şi nu zîmbeşte, el trăieşte în lumea lui, separat de lumea înconjurătoare.

Pentru ca să ajutăm la socializarea lui Sergiu este nevoie, în primul rînd, de tratament la Institutul creierului uman „N.P.Behtereva”. Costul preliminar al tratamentului– 115 000 ruble ruseşti.

Buneii sunt pensionari, tatăl băiatului nu are un loc permanent de muncă, deaceea nu au posibilitatea de a face rost de aceşti bani. Dar băiatul trebuie să înveţe cum să comunice şi să trăiască în societate. Este greu. Dar posibil. Practica internaţională în lucrul cu oamenii cu autism a demonstrat aceasta.

Diagnoza: Paralizie cerebrală infantilă, retard mental profund, autism
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener