Ruzibaeva Guzal, 1 an

2222

Colectarea banilor este închisă!

S-AU STRÎNS 80 500 LEI

Povestea, pe lîngă care nu poţi să treci pe alături. Este povestea a unei fetiţe, Guzal, de un an şi jumătate.
Guzal s-a născut la termenul de 31 de săptămîni de gestaţie, avînd 1850 gr. Mult timp a fost conectată la aparatul de respiraţie artificială., o lună jumătate s-a aflat în incubator. Cînd avea 9 zile pe faţă au apărut pete roşii. Medicii au zis că este alergie. Dar cînd aceste pete au început să crească fetiţei i-a fost pusă diagnoza: „Hemangiom extins al feţei şi gurii”. Hemangioamele apar la fiecare al zecelea copil, dar doar la unu din o mie ajung la aşa proporţii şi ameninţă viaţa copilului. Dacă fetiţa nu va fi tratată la timp, boala poate să se extindă la organele interne, să provoace sufocare şi să ucidă copilul.

Guzal a fost supusă intervenţiilor chirurgicale deja de 10 ori, dintre care 8 la Moscova, pentru că în Moldova aşa tipuri de operaţii nu se fac. În timpul celei de-a 8-a operaţie inima fetiţei s-a oprit, astfel încît intervenţia chirurgicală a fost suspendată. Aceasta s-a datorat faptului că inima fetiţei nu mai rezistă la atîtea anestezii. A 9-a și 10-a operaţie a fost făcută în SUA. La New York, medicii au reuşit să salveze ochiul fetiţei, întrucît hemangiomul s-a extins în zona pleoapei şi vederea copiluli se înrăutăţea pe zi ce trecea.
Copilul mai are nevoie de 6 intervenţii pentru îndepărtarea totală a hemangiomului şi operaţie plastică a feţei. Numărul intervenţiilor depinde de organismul copilului.

Operaţiile sunt foarte costisitoare, iar părinţii nu mai au resurse pentru ele. Pentru tratamentul lui Guzal, cel de-al patrulea copil în familie, au fost cheltuiţi aproximativ un milion de lei. Părinţii au vîndut tot ce aveau, s-au mutat într-o casă veche fără comodităţi, surse de venit familia nu mai are.
Pentru intervenţia următoare este necesară suma de 18 500 dolari SUA (223 110 Lei). Fetiţa este aşteptată la spital în ianuarie 2013.

Guzal are nevoie urgent de ajutorul nostru!

Diagnoza: Hemangiom extins al feţei şi gurii
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener