Sîtnic Evod, 16 ani

evod_new

Aceasta este o poveste cu un destin complicat. La vîrsta de doi ani mama sa l-a dat la casa de copii. Malformația congenitală la inimă a fost un motiv întemeiat pentru ea ca să facă acest lucru. După 2 ani bunica a reușit să-l ia sub tutelă. Apoi repede băiatul a suferit o intervenție chirurgicală la inimă. De atunci copilul este sub supravegherea medicilor. Lui îi sunt interzise activitățile fizice. Dar interdicțiile nu au reușit să-i înfrîngă dorința de a face baschet și volei. Evod a reușit, fără ca familia să știe, să participe la competiții la baschet și împreună cu echipa să ocupe locul întîi.

Încă o pasiune a băiatului este pictura. Băiatul este autodidact, din mâinile lui ies adevărate capodopere ( având în față fotografii pictează portrete și peisaje).

Băiatul învață bine, vrea să devină medic, dar planurile lui sunt umbrite de scăderea bruscă a vederii. Bunica a bătut alarma, copilului i-au depistat glaucomă congenitală. A fost întreprinsă o intervenție chirurgicală care aparent a ameliorat situația. Dar după cîteva luni situația s-a agravat. Din cauza tensiunii intraoculare glaucoma a crescut. Medicii corelează aceasta cu procesul de maturitate a copilului. Acum un ochi lucrează la capacitatea de 0,03 procente.

Evod are nevoie de operație urgentă la ambii ochi. Dacă aceasta nu va fi, vor avea loc schimbări ireversibile care va aduce orbirea completă. Părinții copilului nu fac parte din viața lui, bunica are grad de invaliditate, vrea să-și ajute nepotul dar nu are bani pentru operație.

Este nevoie de adunat o sumă de 59 658 MDL. Prieteni, vă rugăm să nu-l lăsați pe Evod singur cu necazul său!

Diagnoza: (Русский) глаукома врожденная двусторонняя
Colectați:
59 658 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener