Statnic Ivan, 15 ani

vanea

Cu Ivan Statnic și mama lui ne cunoaștem de câțiva ani și i-am ajutat nu doar o dată. De toate succesele lui Ivan ne bucurăm din suflet și noi. Ne mândrim cu curajul și tăria lui de caracter. Admirăm puterea lui și avântul mamei de a-l ajuta.

De la naștere băiatul luptă cu o boală gravă. Această luptă și este viața lui. Artrogripoza este o boală gravă ce afectează articulațiile și mușchii. Ivan suferă de cea mai grea formă a artrogripozei, când sunt afectate ambele mâini, ambele picioare și coloana vertebrală.

S-a trecut prin multe. Mai întâi s-a încercat la Chișinău să-l ajute pe Ivan. Apoi la Sankt-Peterburg, la clinica ”G.I.Turner”, medicii s-au apucat să-l ridice pe Ivan în picioare, să-l învețe să îndoaie-dezdoaie mâinile, să țină obiecte. După multiple operații și recuperări lungi a început să-i reușească câte puțin. Acum Ivan se deplasează cu ajutorul cârjelor. Primii pași au fost făcuți cu mare dificultate dar s-a străduit mult. Și acum, în fiecare zi, pe orice timp, Ivan iese afară la plimbare. În curte se joacă cu mingea. Lui Ivan îi mai place să danseze. Are simțul ritmului, doar că corpul nu vrea să-l asculte. Și acasă Ivan are ocupații. El este elev în clasa a 7-a, deci, mereu are multe teme de făcut. Profesoara care vine la Ivan acasă se străduie să nu-i facă favoruri. Ivan citește bine, încearcă să scrie și prietenește cu matematica. În timpul liber comunică cu prietenii în rețeaua de socializare Контакт, joacă cu ei în jocuri-online sau navighează în Internet.

După ce Ivan a început să meargă a mai apărut o problemă: cu timpul, deformarea congenitală a coloanei vertebrale s-a intensificat, în partea stângă s-a format un gheb. Se deformează nu doar partea osoasă a pieptului, dar și localizarea organelor interne. Poziția lor deformată duce la respirația grea a băiatului, deseori îi dă dureri în spate și nu poate să se afle pentru mult timp în poziție verticală.

Scolioza de gradul 4 nu mai poate fi tratată prin metode conservative. El are nevoie de operație. Medicii de la Centrul de cercetare și ftiziopulmonologie din or. Sankt-Peterburg au acceptat să intervină. Operația este costisitoare, de aceea mama iar ni s-a adresat după ajutor.

Costul operației este de 516 000 de ruble. În contul organizației au mai rămas de la etapa precedentă a tratamentului 38 000 MDL. Este necesar de a aduna restul sumei – 117 000 MDL.

Ivan crede că durerea va pleca, iar el va putea să meargă și să-și pună țeluri noi.

Diagnoza: artrogripoză congenitală
Colectați:
117 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener