Stehin Maxim, 2 ani

stehin2

Maxim este un băiețel frumos, fericit și foarte activ. Privind totul cu ochii săi larg deschiși se bucură de tot ce îl înconjoară. Maxim este comunicabil și este deosebit de vesel atunci cînd se joacă cu copii. Are un interes aparte către animale. Îi dăruiește mamei flori și o ajută cu gospodăria. Să alerge și să sară este ocupația lui preferată. Cu el niciodată nu te plictisești. Chiar și într-o situație necunoscută el mereu îi încarcă pe toți cu energie pozitivă și îi înveselește cu râsul său zglobiu.

Dar în iunie a acestui an părinții băiatului au observat o strălucire stranie a unui ochi, care devenea tot mai puternică. Investigațiile medicale au depistat o tumoare de 6-8 mm. A fost stabilită diagnoza de retinoblastomă (cancer de ochi). Cel mai des această boală apare la copiii de pînă la 5 ani. Cel mai grav este că boala este destul de agresivă, timp pentru tratament practic nu este. Acum se poate de oprit boala și păstrat ochiul, ba chiar și vederea, dar nu e timp de zăbovit.

Din păcate, în țara noastră această maladie nu se tratează, pentru că sunt necesare tehnologii foarte scumpe. Părinții s-au adresat după ajutor la rude și la oameni străini pentru a strânge 20 000 de dolari pentru a pleca la clinica elvețiană Jules-Gonin din Lausanne.

La 29 august profesorul Francis Munier l-a supus pe Maxim primului examen oftalmologic. În consecință a fost stabilit, că pe lângă tumoare pe întreg volumul ochiului există o mulțime de grupuri mici de celule canceroase, cât și ”o peliculă” pe suprafața retinei. A fost stabilit stadiul D al bolii (în total există 5 stadii:  A,B,C,D,E). Părinții s-au speriat. Dar profesorul i-a liniștit spunând că cu toate că tratamentul va fi mai complicat, mai lung, și din păcate, mai scump decât s-a gândit inițial, situația nu e întratât de gravă pentru că nervul ocular nu a fost atins și sunt șanse ca ochiul să fie păstrat, chiar poate și vederea.

Lui Maxim i-au fost făcute 2 injecții intraoculare pentru suprimarea focarelor mici și peliculei pe retină. Probabil vor mai fi necesare încă 3-4 injecții ( iar aceasta mai adaugă încă 15-17 mii).

Maxim și-a revenit greu din anestezie. Iar în ziua următoare a suportat intervenția de chimioterapie intraarterială, îndreptată spre distrugerea tumorii. O sondă subțire lungă a fost introdusă prin artera femurală, apoi prin inimă și artera gâtului în artera ochiului. În ochi au fost introduse 4 mg de melfan, care acționează doar asupra tumorii. Această tehnologie nouă permite tratarea fără chimioterapie și radioterapie generală.

Operația s-a petrecut cu succes. După 6 ore băiatul a fost externat.

După spusele medicului tumoarea s-a micșorat cu 20-25%. Majoritatea formațiunilor mici s-au lăsat la ”fundul” ochiului. Pelicula de pe retină a dispărut aproape în totalitate.

Dar profesorul a subliniat că aceasta este doar începutul tratamentului, cancerul este o maladie foarte complicată. Următoarele investigații au fost planificate pentru 26.09.16,  atunci va fi introdusă a 3-a injecție în ochi și a doua etapă de chimioterapie.

Părinții ne s-au adresat după ajutor în colectarea mijloacelor pentru următoarea călătorie în Elveția, pentru că să adune iarăși singuri banii necesari pentru tratament nu vor mai fi în stare.

Pentru a-l ajuta pe Maxim să înfrunte această maladie gravă, noi deschidem colectarea de fonduri pentru achitarea parțială a tratamentului în sumă de 200 000 de lei.

Diagnoza: Retinoblastomă (cancer de ochi).
Colectați:
200 000 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener