Stoian Taisia, 9 ani

222

Colectarea banilor este închisă!

Nouă ni s-a adresat Stela Stoian, mama a 3 copii. Cu 4 ani în urmă în familie a avut loc o tragedie, fiica cea mai mare a primit o traumă la creier, în urma unui accident. Fetiţa avea atunci 5 ani. De la lovitura puternică primită fetiţa a intrat în comă. În primele 3 zile după cele întîmplate fetiţa a trecut prin 2 intervenţii chirurgicale dificile. Cînd fetiţa îşi revenea, nu-şi aducea aminte nimic, nu recunoştea pe nimeni, nu vorbea, partea dreaptă a corpului era paralizată. Copilul a primit primul grad de invaliditate.
Părinţii au început să se ocupe activ de reabilitarea fetei. La fiecare 3 luni aveau loc investigaţii, tratament, masaj. În decurs de un an Taisia a început să meargă, cîte puţin să vorbească şi a început să-i revină memoria.
După un an a devenit evident că copilul vede rău. Investigaţiile au arătat că fetiţa are atrofia nervilor oculari la ambii ochi: cu ochiul drept nu vede nimic, cu cel stîng- doar 40%.
Astăzi Taisia frecventează clasa a treia în Liceul pentru slabvăzători. Învaţă bine. Dar în ultimul an s-a înrăutăţit foarte mult vederea. În urma investigaţiilor s-a dovedit că ochiul stîng vede numai 20% şi i se dezvoltă miopia. Pentru că este unicul ochi cu care fetiţa vede, părinţii sunt foarte îngrijoraţi că copilul poate deveni orb. După îndelungate căutări familia a găsit Centrul de Chirurgie Oculară şi Plastică în Rusia, în oraşul Ufa, unde fetiţa este aşteptată pentru investigaţii şi operaţie în decembrie.
Familia este numeroasă , banii nu ajung. Pentru intervenţie părinţii au reuşit să adune bani, dar urgent trebuiesc bani pentru călătorie.
Noi, la rîndul nostru, ne-am adresat companiei S7 pentru ajutor. Costul unui bilet dus-întors este de 16 000 lei, dar ei ne-au făcut o reducere considerabilă – 50%. Acum noi trebuie să strîngem suma de 8770 lei. Acum copilul trece toate investigaţiile necesare în Chişinău, se pregăteşte pentru călătorie.
Noi sperăm că Taisia cu mama ei vor putea să zboare în Ufa, unde medicii o vor ajuta pe fetiţă, în măsura posibilităţilor, să-şi restabilească vederea.

Diagnoza: atrofia nervilor oculari
Colectați:
8 770 MDL
De colectat:
0 MDL
Donează
Rechizitele organizației
(destinație: NUMELE COPILULUI):

Transferuri bănești prin Visa și MasterCard:

Persoanele fizice pot face donații în orice filială a următoarelor bănci:

La bancă anunțați numele organizației – «Salvați viața». Instrucțiuni

Donații prin mobile-banking

Rechizite MDL:

Asociaţia Obştească «Salvaţi viaţa»
BC Moldova-Agroindbank SA, filiala Miron Costin
Codul bancar: AGRNMD2X710
Codul curent: 22511573734
Cod Iban: MD23AG000000022511573734
Cod fiscal: 1010620005807
Нравится
Partener